Interaktívne lekcie a videá od britskej televízie BBC získali pozornosť škôl

NETKY.SK • 14 Október 2018, 12:09 • 2 min
Interaktívne lekcie a videá od britskej televízie BBC získali pozornosť škôl

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Ponuka zážitkovej výučby, kvalitných vzdelávacích materiálov z dielne skúsených slovenských učiteľov, interaktívne lekcie a videá od britskej televízie BBC stiahli na seba mimoriadnu pozornosť škôl.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Milan Kisztner z Neuropea, iba dva týždne od spustenia registrácie do inovatívneho vzdelávacieho projektu Expedícia Fenomény sveta registrujú jeho organizátori z neziskovej organizácie EDULAB záujem už z takmer 500 škôl z celého Slovenska. Tieto školy zároveň do projektu nahlásili už viac ako tisícku svojich učiteľov.

EDULAB reaguje projektom na svoj skorší prieskum medzi učiteľmi. Ten poukázal na fakt, že školy na Slovensku trpia nedostatkom vhodných vzdelávacích materiálov pre medzipredmetovú výučbu. Podľa prieskumu takmer štvrtina učiteľov nemá k dispozícii žiadne takéto vzdelávacie materiály. Ďalších 62 percent učiteľov nimi čiastočne disponuje, ale privítalo by ich oveľa viac. Iba 16 percent učiteľov uviedlo, že má dostatok vzdelávacích materiálov pre tento typ výučby. Až 72 percent opýtaných učiteľov odpovedalo, že ak by mali k dispozícii kvalitné vzdelávacie materiály, výrazne by to prispelo k zvýšeniu atraktivity medzipredmetovej výučby.

Projekt Expedícia Fenomény sveta sa zameriava na medzipredmetovú výučbu. Ide o vzdelávaciu metódu, pri ktorej žiaci nezískavajú informácie izolovane, v rámci jednotlivých školských predmetov, ale podľa zvolenej témy. Takto potom získavajú poznatky v súvislostiach, čo je spôsob, akým by mali neskôr nazerať na problémy a ich riešenie aj v bežnom živote.

Školy, ktoré sa už do projektu registrovali, absolvujú v úvode prezentáciu, na ktorej sa stretnú s autormi projektu a získajú potrebné informácie k jeho realizácii. Prezentácie sa počas októbra postupne uskutočnia v Košiciach, Nitre, Žiline a v Bratislave. Školy, ktoré by sa do projektu chceli ešte zaregistrovať, voľné kapacity sú k dispozícii ešte v Nitre a Bratislave. Viac informácií je dostupných www.fenomenysveta.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies