Intel vraj rokuje o prevzatí firmy Altera Corp za 15 miliárd

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:09 • 2 min
Intel vraj rokuje o prevzatí firmy Altera Corp za 15 miliárd

NEW YORK - Americký výrobca čipov Intel Corp chystá dohodu o kúpe menšej konkurenčnej spoločnosti Altera Corp za približne 15 mld. USD. Informoval o tom denník New York Post, ktorý citoval zdroj oboznámený s rokovaniami.

slovakia

left justify in out

Hodnota transakcie by mohla vychádzať z ceny akcií firmy Altera na úrovni až 54 USD za kus. Išlo by o 15-percentný príplatok v porovnaní so štvrtkovou uzatváracou cenou akcií Altery vo výške 46,97 USD za kus. V apríli však Altera odmietla ponuku Intelu na prevzatie pri cene 54 USD za akciu, uviedli zdroje pre agentúru Reuters.

 

Altera vyrába programovateľné čipy, ktoré sa používajú pre veže mobilných sietí, pre priemyselné aplikácie a v armáde. Akvizícia spoločnosti by potvrdila odhodlanie Intelu expandovať na nové trhy, keďže odvetvie výroby osobných počítačov stráca dynamiku. O rokovaniach medzi oboma spoločnosťami sa začalo prvýkrát hovoriť v marci. Média naznačili, že potenciálna transakcia by mohla dosiahnuť hodnotu 10 mld. USD a už vtedy uviedli, že by to bola najväčšia akvizícia v histórii Intelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies