Indonézia napriek protestom popravila nespresnený počet pašerákov drog

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 06:34 • 2 min
Indonézia napriek protestom popravila nespresnený počet pašerákov drog

JAKARTA - Indonézia popravila dnes (piatok miestneho času) nešpecifikovaný počet usvedčených pašerákov drog.

slovakia

left justify in out

Odsúdenci boli zastrelení popravnou čatou v jednom z väzenských zariadení na ostrove Nusakambangan, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

 

Presný počet popravených nebol bezprostredne známy, avšak indonézska prokuratúra v stredu oznámila, že "čoskoro" bude popravených 14 odsúdencov. Dnešné popravy sú už treťou sériou hrdelných trestov vykonanou od októbra 2014, keď sa prezidentskej funkcie v krajine ujal Joko Widodo.

 

Widodo zamietol žiadosti o milosť, ktoré podali príbuzní odsúdených drogových pašerákov, a ignoroval výzvy ľudskoprávnych skupín i OSN na zastavenie popráv. Medzi odsúdencami sú podľa miestnych zdrojov aj cudzinci.

 

Šéf väzenskej správy indonézskej provincie Stredná Jáva v stredu uviedol, že do mesta Cilacap, ktoré leží najbližšie k zmienenému ostrovnému väzeniu s najvyšším stupňom stráženia, vyslali približne 1000 policajtov a prípravy na popravu na ostrove sú ukončené. Indonézska vláda k popravám zatiaľ nezaujala žiadne stanovisko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies