Indonézia bojuje s úmrtiami v dôsledku otravy alkoholom

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 15:01 • 2 min
Indonézia bojuje s úmrtiami v dôsledku otravy alkoholom

JAKARTA - V Indonézii zomrelo za uplynulý deň najmenej 24 ľudí, ktorí sa otrávili fľašovaným alkoholom. Celkový počet takto zomretých osôb sa tak tento mesiac zvýšil na 82. Hovorca polície Setyo Wasisto v utorok uviedol, že podľa posledných informácií zomrelo v Západnej Jáve počas niekoľkých uplynulých dní 51 ľudí, pričom 31 zahynulo v Jakarte a okolitých mestách.

slovakia

left justify in out

V Cicalengke nachádzajúcej sa neďaleko mesta Bandung v ostatných dňoch hospitalizovali viac ako 90 ľudí. Úmrtia pritom hlásia aj z iných miest. "Všetci pacienti prichádzajú s problémami s dýchaním a vedomím a mnohí majú rozmazané videnie," prezradila lekárka zo štátnej nemocnice v Cicalengke.

Riaditeľ nemocnice Yani Sumpena dodal, že ich situácia zaskočila. "Od 6. apríla tu máme 93 pacientov, pričom naša kapacita je limitovaná 19 lôžkami. Zvyšným pacientom sme odporučili okolité nemocnice," povedal.

Polícia v najnovších prípadoch zistila, že zosnulí vypili kombináciu čistého alkoholu s liekom proti kašľu alebo repelentom proti hmyzu. Niektoré krajiny varujú turistov, ktorí sa chystajú na ostrovy Bali a Lombok, aby nepili miestne alkoholické nápoje.

Vysoká daň z alkoholu zapríčinila rozmach čierneho trhu medzi chudobnými obyvateľmi Indonézie. Ako píše agentúra AP, najnovšia kauza týkajúca sa otravy alkoholom je naozaj vážna a vedie k špekuláciám, že za prípadom stojí jeden distribútor. Polícia v Západnej Jáve však zatiaľ nenašla žiadne dôkazy podporujúce toto tvrdenie. Hovorca tamojšej polície vyhlásil, že zadržali sedem ľudí podozrivých z miešania a predaja fľašovaného alkoholu. "Zatiaľ sme medzi nimi nenašli žiadne prepojenie. Na základe ich výpovedí vieme, že pracovali samostatne. Každý z nich miešal nápoje podľa vlastného receptu, pričom použili lieky proti chrípke, krémy či repelenty proti komárom," objasnil.

V oblasti Jakarty polícia zatkla najmenej štyroch podozrivých.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies