Imigračnú politiku EÚ odmieta 74 percent obyvateľov strednej Európy

NETKY.SK • 1 December 2017, 17:00 • 2 min
Imigračnú politiku EÚ odmieta 74 percent obyvateľov strednej Európy

Veľká väčšina Európanov v prieskume v jedenástich krajinách odmieta imigračnú politiku Európskej únie (EÚ). Najväčšími odporcami sú po Maďaroch práve občania Slovenska, za nami sú v tesnom závese Česi.

slovakia

left justify in out

Prieskum uskutočnil inštitút Nézőpont v Rakúsku, Bulharsku, Chorvátsku, v Česku, Nemecku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku, Slovensku, Srbsku a Slovinsku. V priemere až 74 percent všetkých respondentov v týchto krajinách verí, že migrácia bude mať pre Európu zhubné následky. 

 

V čele boja stojí stredná Európa. Migráciu odmieta 89 percent  Maďarov a schvaľujú ju len 4 percentá z nich. Rovnaký počet migráciu odmieta aj na Slovensku, pre je však 8 percent. U Čechov sú čísla podobné, migráciu odmieta 88 percent a pre je 9 percent obyvateľov. Tieto krajiny tvoria skutočnú pevnosť Európy, píše server Stredoevropan.cz.

 

Prekvapujúco najmenšími odporcami migrácie sú Nemci a Poliaci. Proti je 58 percent Nemcov a 59 percent Poliakov. Za je 33 percent Nemcov, ale toto číslo môže zahrňovať veľké množstvo cudzincov, ktorí už v Nemecku majú občianstvo. Prekvapujúcich je aj 25 percent Poliakov, ktorí sú za migráciu.

 

Podobné čísla má aj Rakúsko, kde je však viac odporcov migrácie. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies