Čiernym Petrom Nečasovho kabinetu po 100 dňoch vlády je Radek John

NETKY.SK • 21 Október 2010, 11:54 • 2 min
Čiernym Petrom Nečasovho kabinetu po 100 dňoch vlády je Radek John

Čiernym Petrom Nečasovho kabinetu po 100 dňoch vlády je Radek John

slovakia

left justify in out

img

Česká vláda premiéra Petra Nečasa vládne od svojho vymenovania už 100 dní. Podľa ľavicovej opozície previedla, že o hľadanie kompromisov a dialóg vôbec nestojí. ČSSD to ilustruje aj tým, že proti vláde nedávno protestovalo v centre Prahy až 45.000 odborárov.
      "Sto dní vlády Petra Nečasa považuje sociálna demokracia za premárnenú šancu na skutočne zodpovednú diskusiu o sociálne prijateľných reformách, ktoré naša krajina potrebuje. Namiesto diskusie s verejnosťou a sociálnymi partnermi vláda ponúkla iba plošné škrty," zhodnotil kabinet po 100 dňoch líder ČSSD Bohuslav Sobotka.
      Tomu zásadne odporuje to, ako vyše trojmesačné pôsobenie vlády zhodnotil v stredu samotný premiér Nečas. Podľa jeho slov je vládny kabinet schopný presadiť reformy.
      "Bolo to 100 dní tvrdej práce. Výsledky tu sú, pred nami stoja zásadné reformy. Som presvedčený, že keď bude vláda pracovať tak, ako doteraz, tak ich zvládne," ubezpečil premiér verejnosť.
      Slová premiéra o tom, že všetci ministri pracujú skvele, však spochybňujú nielen médiá, ale aj samotné koaličné strany. Napríklad vedenie TOP 09 opakovane kritizovalo svojho ministra zdravotníctva Leoša Hegera za to, že mešká príprava reforiem v zdravotníctve. Najnovšie sa už objavili aj informácie, že vedenie strany chystá odvolanie Hegera. Jedným z kandidátov na nového českého ministra zdravotníctva je údajne aj bývalý šéf rezortu zdravotníctva na Slovensku Rudolf Zajac.
      TOP 09 už vyslala varovanie aj ministrovi kultúry Jiřímu Besserovi, ktorý údajne zaspal s riešením roky odkladaných cirkevných reštitúcií.
      Všeobecne v českej verejnosti prevládajúci názor, že najslabším článkom Nečasovej vlády je Radek John – minister vnútra, vicepremiér a predseda strany Veci verejné, zdieľajú aj analytici a komentátori. Denník Lidové noviny vo svojom dnešnom vydaní ministrov oznámkoval a kým premiér a mnoho ďalších dostali dvojky, bývalý úspešný televízny reportér Radek John ako  minister vnútra "prepadol".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies