I. MIKLOŠ: Do konca mája bude známe riešenie v prípade košických daňových úradov

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 07:21 • 2 min
I. MIKLOŠ: Do konca mája bude známe riešenie v prípade košických daňových úradov

I. MIKLOŠ: Do konca mája bude známe riešenie v prípade košických daňových úradov

slovakia

left justify in out

img

Do konca mája tohto roka bude známe riešenie situácie v prípade daňových úradov v Košiciach. Do tohto termínu by mala rozhodnúť komisia zložená z predstaviteľov rezortu financií a Daňového riaditeľstva (DR) SR, či sa budú úrady v metropole východu sťahovať do jednej budovy, alebo nie.
      Ako ďalej informoval šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) na dnešnej tlačovej konferencii, DR zároveň predĺži termín na predkladanie ponúk na prenájom budovy v Košiciach do konca mája. "Ide o predĺženie dnes platného termínu, 10. mája," podotkol.
      Výberové konanie by mala vyhodnotiť komisia a následne predložiť nimi navrhované riešenie. Na tomto skúmaní ponúkol minister možnosť zúčastniť sa šéfovi parlamentného finančného výboru Jozefovi Kollárovi (SaS), ako aj ostatným poslancom. Definitívne rozhodnutie bude v rukách šéfa DR, v súčasnosti je poverený dočasným výkonom funkcie generálneho riaditeľa tejto inštitúcie Igor Krnáč.
      Celú kauzu otvoril predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, keď prezentoval informácie, že DR SR podpísalo tento rok zmluvu o prenájme budovy v Košiciach so spoločnosťou Nitra Invest, s.r.o. Jej spolumajiteľom a konateľom je okresný predseda SDKÚ-DS a šéf jej poslaneckého klubu v Nitrianskom VÚC Ondrej Ščurka.
      Kauza okolo podozrivého prenájmu budovy spôsobila spor v najsilnejšej vládnej strane medzi premiérkou Ivetou Radičovou a ministrom financií Ivanom Miklošom. Zatiaľ čo Radičová vyzvala vtedajšieho šéfa daniarov Miroslava Mikulčíka na odchod z funkcie, Mikloš, pod ktorého DR SR patrí, trval na jeho zotrvaní. Mikulčík následne zo svojej funkcie dobrovoľne odišiel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies