Hygienici varujú pred výživovým doplnkom Vimax

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:56 • 2 min
Hygienici varujú pred výživovým doplnkom Vimax

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) varuje pred výživovým doplnkom Vimax. Výrobok obsahuje nepovolené a na obale nedeklarované farmakologicky účinné látky, ktoré sa využívajú najmä v liekoch na podporu mužskej erekcie.

slovakia

left justify in out

Ich použitie v potravinách nie je povolené a nevedomé požitie týchto látok môže spôsobiť závažné zdravotné komplikácie najmä kardiakom a osobám s vysokým krvným tlakom, upozorňuje hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

 

Úrad verejného zdravotníctva už požiadal regionálny úrad verejného zdravotníctva v Martine, aby zistil prípadných odberateľov, zabezpečil stiahnutie výrobku z predaja a zistil spôsob likvidácie. Z predaja stiahli 76 balení výrobku, no keďže sa výrobok ešte môže nachádzať na trhu, ÚVZ odporúča spotrebiteľom, aby ho nekupovali, prípadne už zakúpený výrobok nepoužívali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies