Hydinári musia motivovať spotrebiteľov tak, aby kupovali slovenskú hydinu

NETKY.SK • 30 December 2014, 15:52 • 2 min
Hydinári musia motivovať spotrebiteľov tak, aby kupovali slovenskú hydinu

BRATISLAVA - Najdôležitejšou úlohou hydinárov v roku 2015 bude motivovať spotrebiteľov tak, aby začali dôverovať slovenským potravinám a slovenskej hydine a aby sa začali viac orientovať na ich nákup. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

slovakia

left justify in out

"Pretože iba týmto spôsobom je možné zvýšiť podiel slovenských potravín a slovenskej hydiny na pultoch v obchodoch. Iba rastom podielu domácich potravín v obchodnej sieti môžeme dosiahnuť oživenie našich chovov vo všetkých oblastiach živočíšnej výroby," spresnil.
     

Chovatelia a spracovatelia hydiny podľa neho prispejú k oživeniu chovov najmä tým, že dokážu zachovať vysokú kvalitu a zdravotnú bezpečnosť vyrábaných potravín.
     

Hlavnou úlohou štátu zostáva zachovanie potravinovej bezpečnosti dohľadom nad kvalitou domácej výroby i dôslednými a intenzívnymi kontrolami kvality dovážanej hydiny, zabránením nezákonným predajom potravín pri cestách a predajom neoznačeného hydinového mäsa pochybného pôvodu a najmä pochybnej kvality v obchodnej sieti.   "Nevyhnutnosťou oživenia chovov hospodárskych zvierat na Slovensku bude podstatné zvýšenie našej potravinovej sebestačnosti, aby sme sa priblížili k úrovni spred 20 rokov," podčiarkol.
     

Vývoj produkcie v roku 2015 bude podľa Molnára závisieť od viacerých faktorov – od vývoja nákladov na chov hydiny, od opatrení štátu na ochranu domácej produkcie, ako aj od cenovej politiky obchodných reťazcov a mnohých ďalších faktorov.
     

Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca slovenských liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny aj producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 27 členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies