Hubočan o Sluckom: Správna voľba Rusov, stoja za ním úspechy

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 08:58 • 2 min
Hubočan o Sluckom: Správna voľba Rusov, stoja za ním úspechy

LILLE - Spolu s Jánom Ďuricom má zo súčasného kádra slovenskej futbalovej reprezentácie účinkujúcej na EURO 2016 najviac skúseností s ruským futbalom. Ľavý obranca Tomáš Hubočan pred stredajším vzájomným súbojom so "zbornou" vyhlásil, že súper má na svojej lavičke silnú trénerskú osobnosť.

slovakia

left justify in out

 Štyridsaťpäťročný Leonid Sluckij je podľa Hubočana správnou voľbou pre ruský národný tím - dosahuje úspechy, vie si poskladať mužstvo a najmä chápe mentalitu a pre ruských hráčov typické "maniere".

 

"Okrem toho, že vedie reprezentáciu, je to zároveň tréner najúspešnejšieho klubu v krajine CSKA Moskva. Veľa o ňom neviem, ale každopádne je to kouč, ktorý si vie poskladať mužstvo," povedal 30-ročný legionár moskovského Dinama o Sluckom, ktorý v pozícii trénera národného tímu vymenil v auguste minulého roka Fabia Capella. Uznávaný taliansky odborník nedokázal z mužstva "vyžmýkať" maximum a Rusom po neúspešnom vstupe do kvalifikácie hrozilo, že budú chýbať na finálovom turnaji vo Francúzsku. Záver eliminácie však zvládli bravúrne, keď už pod vedením Sluckého vyhrali zvyšné štyri zápasy a dokázali preskočiť v tabuľke Švédsko. Rusko sa na ME kvalifikovalo z 2. miesta G-skupiny, ktorú vyhralo Rakúsko.

 

Hubočan dokonale pozná ruskú náturu a tvrdí, že pre tamojšiu reprezentáciu je domáci tréner najlepšou voľbou. Sluckij, ktorý bol počas profesionálnej kariéry brankárom, má dvojitú funkciu a zvláda ju výborne. Okrem národného tímu vedie aj futbalistov CSKA Moskva, ktorých pred pár týždňami priviedol k tretiemu majstrovskému titulu za uplynulé štyri roky. Jeho úspechy sú nespochybniteľné, ďalší očakávajú nároční ruskí fanúšikovia na EURO 2016 vo Francúzsku, na ktorom "zborná" odštartovala remízou 1:1 s Anglickom. "Rusi potrebujú domáceho trénera, ktorý pozná ruskú mentalitu a vie dať hráčov do poriadku. Musí ich chápať. Sluckij to dokázal, darí sa mu, stoja za ním výsledky. Rusi ukázali svoju silu v závere kvalifikácie a aj na šampionáte v zápase s Anglickom. Sú dobre pripravení, čo je aj Sluckého zásluha," uviedol Hubočan, ktorý legionársky pôsobí v Rusku od februára 2008 už viac ako osem rokov. Po Zenite Petrohrad (2008-2014) sa jeho ďalšou zastávkou stalo Dinamo Moskva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies