Hostiteľa dobili do bezvedomia a okradli

NETKY.SK • 3 November 2014, 11:54 • 2 min
Hostiteľa dobili do bezvedomia a okradli

BRATISLAVA/KOŠICE – Návšteva, s ktorou popíjal, napadla a okradla 59-ročného muža v jeho vlastnom dome v Jastrabom pri Michalovciach.

slovakia

left justify in out

21-ročný Matúš z okresu Michalovce a 19-ročný Čech Alexander robili mužovi spoločnosť v piatok v noci spolu s 22-ročnou ženou. V jednej chvíli Matúš pristúpil k hostiteľovi, chytil ho pod krk a pýtal peniaze, cigarety a telefón. Keď povedal, že žiadne peniaze nemá, dal mu facku a sotil ho na zem, kde ho udieral päsťami do tváre. Pridal sa aj Alexander – muža udieral do tváre, kopal doňho a žiadal peniaze, cigarety a telefón. Bili ho napriek tomu, že žena sa ich snažila odhovoriť. Keď napadnutý upadol do bezvedomia, násilníci prehľadali dom. Zobrali škatuľky cigariet, dva mobilné telefóny, satelitný prijímač a ušli. Majiteľ domu mal zranenia s liečením do sedem dní, škodu zatiaľ nevyčíslili.

 

Matúša a Alexandra zakrátko zadržali a v nedeľu ich obvinili z lúpeže v spolupáchateľstve. Skončili v cele s návrhom na väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že tento čin spáchali na chránenej osobe, hrozí im trest odňatia slobody až na dvanásť rokov, informoval hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó. 

Pod chránenou osobou zákon rozumie o.i. blízku osobu, chorého alebo starého človeka, verejného činiteľa, znalca a podobne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies