Horské priechody sú zjazdné pre všetkých, cesty sú mokré

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:08 • 2 min
Horské priechody sú zjazdné pre všetkých, cesty sú mokré

BANSKÁ BYSTRICA/BREZNO - Situácia na cestách v okresoch Banská Bystrica a Brezno sa k 14.00 h upokojila. Horské priechody Donovaly, Šturec a Čertovica sú prejazdné bez akýchkoľvek obmedzení. Nesneží, teplota sa zväčša drží nad nulou.

slovakia

left justify in out

Noc a dnešné dopoludnie sprevádzalo zatváranie a otváranie horského priechodu Donovaly pre kamionistov. Najprv ho uzavreli pre husté sneženie o 01.30 h. Ráno okolo 9.30 ho otvorili už aj pre nákladnú dopravu nad 10 metrov dĺžky, no o hodinu na to ho už znova pre tento druh dopravy uzatvárali. Dôvodom boli skrížené kamióny. Donovaly plne sprejazdnili krátko po 12.00 h.
     

"Teraz je to už dobré. Všetky cesty v oboch okresoch sú zjazdné. Nesneží, teploty sa pohybujú od 0 do 5 stupňov Celzia. Cesty sú po chemickom posype prevažné mokré. Vo vyšších polohách je utlačená alebo kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov," uviedol pre TASR dispečer Regionálnej správy ciest Banská Bystrica Dušan Škubák.
     

Ako dodal, vozovka na horských priechodoch Šturec a Čertovica je zväčša mokrá, na Donovaloch je utlačená vrstva snehu do jedného centimetra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies