Horor v Považskej Bystrici: Syn spútal rodičov, otca pobodal nožom

NETKY.SK • 9 November 2015, 14:59 • 2 min
Horor v Považskej Bystrici: Syn spútal rodičov, otca pobodal nožom

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ z Považskej Bystrice obvinil v sobotu 7. novembra trikrát trestaného Patrika z obmedzovania osobnej slobody v súbehu s nebezpečným vyhrážaním.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený muž vo štvrtok 5. novembra podvečer zadržiaval svoju 67-ročnú matku i 66-ročného otca v ich byte. Rodičom najskôr nadával, následne rozkopol dvere a poprevracal kreslá v obývačke. Na otca sa zahnal nožom, pričom prvý útok sa otcovi podarilo odraziť, no druhýkrát ho už syn zasiahol. Dôchodca skončil s dvoma reznými ranami. Syn po útoku odišiel do svojej izby, odkiaľ si priniesol mačetu so 60 centimetrovou čepeľou. Plochou časťou mačety udieral otca do chrbta a kričal, že ho zabije.

 

Keď matka prišla do izby, videla, ako syn dáva otcovi na ruky putá. Vystrašená vybehla von a snažila sa privolať pomoc. Syn sa však za ňou rozbehol, chytil ju a odniesol naspäť do obývačky. Oboch rodičov následne spútal. Na posteľ a za kreslá položil zbrane, ktoré mal legálne, rodičia mu museli vydať svoje mobily. Stihol tiež vymeniť zámok na dverách. Po prosbách matky dal obom rodičom dole putá, na druhý deň ráno im vrátil aj mobily. Syn tiež vymenil zámok na dverách za pôvodný, od ktorého mali rodičia kľúče. Neskôr k nim prišiel druhý syn, ktorý rodičov odviezol na políciu, kde skutok oznámili. Patrika následne zadržali považskobystrickí kriminalisti, ktorí mu pri osobnej prehliadke zaistili štyri zbrane. V prípade, ak ho súd uzná za vinného, hrozí mu trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies