Hollande zvolal zasadnutie o vojenských možnostiach v Iraku a Sýrii

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 17:26 • 2 min
Hollande zvolal zasadnutie o vojenských možnostiach v Iraku a Sýrii

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande zvolal dnes mimoriadne zasadnutie, na ktorom prítomní diskutovali o prípadných vojenských možnostiach v Iraku a Sýrii, kde islamistickí extrémistickí bojovníci nedávno dosiahli úspechy.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ francúzskej diplomacie uviedol, že akákoľvek vojenská akcia by mala byť súčasťou širšieho politického plánu na upokojenie napätia, pričom do tohto plánu by boli zahrnutí aj sunnitskí moslimovia a Kurdi.
     

Francúzsko vlani presadzovalo zahraničnú intervenciu v Sýrii a teraz tvrdí, že neschopnosť medzinárodného spoločenstva konať rozhodnejšie v Sýrii viedla k najnovším nepokojom v Iraku.
     

Nemenovaný predstaviteľ informoval, že Francúzsko nebolo v tomto štádiu požiadané o vojenskú pomoc v Iraku, ale na dnešnom zasadnutí v úrade prezidenta Hollanda zvažovalo všetky možnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies