Hollande Tsíprasovi blahoželal, Cameron pred ním varuje

NETKY.SK • 26 Január 2015, 08:02 • 2 min
Hollande Tsíprasovi blahoželal, Cameron pred ním varuje

PARÍŽ/LONDÝN - Francúzsky prezident Francois Hollande v nedeľu v noci formálne zablahoželal lídrovi gréckej strany SYRIZA Aléxisovi Tsíprasovi, ktorého hnutie vyhralo predčasné parlamentné voľby.

slovakia

left justify in out

V oficiálnom stanovisku Hlollandovej kancelárie sa píše o "túžbe po pokračujúcej úzkej spolupráci medzi oboma krajinami v záujme hospodárskeho rastu a stability v eurozóne". Socialistický prezident Francúzska vo vyhlásení taktiež hovorí o "duchu pokroku, solidarity a zodpovednosti", ktoré sú podľa neho "v srdci spoločne zdieľaných európskych hodnôt".

 

Menej optimistický pohľad na nedeľňajšie víťazstvo ľavicovej strany ponúkol britský premiér David Cameron. Podľa jeho slov zverejnených na jeho twitterovom konte výsledok volieb v Grécku "zvýši hospodársku neistotu naprieč Európou" a preto "Spojené kráľovstvo musí zostať pri našom pláne" pre ekonomiku "v záujme bezpečnosti doma".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies