Jozef Holjenčík končí vo funkcii šéfa ÚRSO 8. februára

NETKY.SK • 7 Február 2017, 14:40 • 2 min
Jozef Holjenčík končí vo funkcii šéfa ÚRSO 8. februára

BRATISLAVA - Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík sa v utorok oficiálne vzdal svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

Kancelária prezidenta SR dnes dostala list predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka, v ktorom oznamuje, že sa dňom 8. februára 2017 vzdáva funkcie predsedu úradu. Tým mu zároveň zaniká aj funkcia predsedu Regulačnej rady. Andrej Kiska zobral list na vedomie. Potvrdil to poradca prezidenta pre komunikáciu Roman Krpelan.

 

Predstavitelia ÚRSO rokovali v utorok s premiérom Ficom o cenách za vodu. „Vedenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví predsedovi vlády oznámilo, že podobne ako v prípade elektrickej energie aj pri vode vydá vyhlášku, ktorá upraví jej ceny na úroveň minulého roku,“ uviedla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

Holjenčík minulý týždeň vo štvrtok informoval predsedu vlády Roberta Fica, že sa mieni vzdať svojej funkcie z vlastnej vôle. Urobil tak po veľkom tlaku zo strany politikov po prevalení kauzy s cenami energií. Do vymenovania nového šéfa regulačného úradu preberá všetky právomoci podpredseda ÚRSO Miroslav Čelinský. Vláda navrhne prezidentovi SR nového kandidáta po definitívnom odvolaní súčasného predsedu ÚRSO.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies