Holandský súdpriznal nemanželskému synovi princa Carlosa právo používať tituly

NETKY.SK • 28 Február 2018, 18:35 • 2 min
Holandský súdpriznal nemanželskému synovi princa Carlosa právo používať tituly

HAAG - Nemanželský syn holandského princa uspel v stredu na súde s uznaním práva na používanie titulu a mena svojho otca. Hugo Klynstra (21) je synom princa Carlosa Bourbonsko-parmského.

slovakia

left justify in out

Princ Carlos je bratrancom súčasného holandského kráľa Viliama-Alexandra. Je najstarším synom princeznej Irene, ktorá je sestrou bývalej holandskej kráľovnej Beatrix.

Hugo Klynstra sa narodil zo vzťahu Carlosa a jeho priateľky z detstva Brigitte Klynstrovej. Najvyšší administratívny súd rozhodol, že Klynstra môže používať priezvisko Bourbonsko-parmský, titul princ, ako aj predikát kráľovská výsosť, informuje agentúra AP.

 

Verdikt však neznamená, že by sa Klynstra stal členom Bourbonsko-parmského rodu. "To je súkromné rozhodnutie samotnej rodiny," vysvetlil súd. Hugo bojoval o dané uznanie na súde od svojich 18 rokov. Odteraz môže používať meno Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme. Formálna zmena jeho mena však ešte potrebuje kráľovský súhlas.

 

Princ Carlos otcovstvo nikdy nepopieral. Verdikt však nemení poradie nástupníctva na trón, dopĺňa agentúra DPA. Princ Carlos má so svojou manželkou princeznou Annemarie tri deti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies