Holandsko začalo vyšetrovanie zrútenia dvoch žeriavov

NETKY.SK • 4 August 2015, 11:47 • 2 min
Holandsko začalo vyšetrovanie zrútenia dvoch žeriavov

AMSTERDAM - Holandská prokuratúra dnes oznámila začatie vyšetrovania vo veci zrútenia dvoch žeriavov do komplexu obytných domov, ku ktorému došlo v pondelok v meste Alphen aan den Rijn na západe krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri nehode utrpeli zranenia približne dve desiatky ľudí a jedna osoba dokonca ostala nakrátko uväznená pod troskami domov. K nehode prišlo po tom, ako dva žeriavy umiestnené na pontóne uprostred vodného kanála dvíhali v rámci rekonštrukcie veľkú časť mosta. Ich následný pád - aj spolu s časťou mosta - spôsobil zničenie viacerých domov a tiež obchodov v rámci radovej zástavby.

 

 

Záchranári, ktorí prečesávali miesto až do neskorej noci, uviedli, že pod troskami nezostala uväznená nijaká ďalšia osoba.

 

Prokuratúra dnes zároveň vyhlásila, že traja ľudia zapojení do rekonštrukcie mosta sa po nehode dobrovoľne prihlásili na polícii, kde ich teraz prešetrujú ako možných páchateľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies