Holanďan De Kamps sa v Slovane teší na novú výzvu

NETKY.SK • 11 Január 2016, 15:47 • 2 min
Holanďan De Kamps sa v Slovane teší na novú výzvu

BRATISLAVA - Prvou novou zimnou akvizíciou v slovenskom futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava je holandský defenzívny stredopoliar Joeri de Kamps, ktorý podpísal s vedením "belasých" zmluvu na 3,5 roka.

slovakia

left justify in out

"Je to bojovný typ hráča s potrebnou tvrdosťou, ktorá nám v strede poľa chýbala. Presne takého futbalistu sme hľadali. Som veľmi rád, že sa nám podarilo jeho prestup dotiahnuť do úspešného konca," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml.

 

Z príchodu 23-ročného rodáka z Amsterdamu (nar. 10. februára 1992), ktorý nechýbal na sobotňajšom zraze A-mužstva pred začiatkom zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016, mal radosť aj cyperský kormidelník bratislavského klubu Nikodimos Papavasiliou: "De Kamps je hráč, ktorého sme dlho sledovali a vieme presne, čo od neho môžeme očakávať. Je to typ futbalistu, ktorý je silný v osobných súbojoch. Na základe testov, ktorými prešiel, je na takej úrovni, aby mohol byť členom kádra Slovana


Odchovanec akadémie Ajaxu Amsterdam si holandskú Eredivisie vyskúšal v 12 dueloch na hosťovaní v SC Heerenveen, naposledy účinkoval v druholigovom tíme NAC Breda. "Prestup do Slovana je pre mňa krok vpred. Verím, že sa mi podarí splatiť dôveru," skonštatoval Joeri de Kamps a pokračoval: "Veľmi sa teším na pôsobenie v Bratislave. Prišiel som sem, pretože som vedel, že Slovan je veľký slovenský klub, na Slovensku najlepší. Teším sa na novú výzvu."


De Kamps podľa vlastných slov nejde do neznámeho prostredia. O histórii "belasých" vraj má dosť informácií. "Pred prestupom som si veľa o Slovane zisťoval. Som rád, že som sa stal súčasťou tohto mužstva. Máme veľmi dobrého a známeho trénera. Klub odo mňa isté veci očakáva a ja verím, že na ihrisku predvediem výkony, ktoré sú odo mňa požadované. Som stredopoliar, a tak by medzi moje primárne úlohy na ihrisku mala patriť najmä defenzíva. Viem však hrať aj smerom dopredu. Uvidíme, čím ma poverí tréner Papavasiliou," podotkol v rozhovore pre web Slovana Joeri de Kamps a dodal: "Je to pre mňa prvá zastávka mimo Holandska. Nikdy predtým som na Slovensku nebol. Zatiaľ som sa iba poobzeral po meste, ktoré je naozaj veľké. Ľudia sú tu milí, v Bratislave sa mi páči. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies