Hokej: Krajči odstúpil z postu generálneho manažéra Slovana

NETKY.SK • 5 Január 2011, 14:27 • 2 min
Hokej: Krajči odstúpil z postu generálneho manažéra Slovana

Hokej: Krajči odstúpil z postu generálneho manažéra Slovana

slovakia

left justify in out

img

Generálny manažér hokejového klubu Slovan Bratislava Maroš Krajči nečakane rezignoval na svoj post. Dôvodom má byť vyvodenie osobnej zodpovednosti v súvislosti s dlhodobo neuspokojivými výkonmi a postavením "belasých" v extraligovej tabuľke. O dianí v Slovane v utorok informovalo internetové vydanie denníka Šport.
      Klub úradujúceho slovenského vicemajstra zasiahla v priebehu aktuálnej sezóny najväčšia herná a výsledková kríza za posledných niekoľko rokov. Zraneniami zmietaný tím sa v dôsledku série prehier postupne prepadol na spodné priečky tabuľky. Vedenie Slovana na nepriaznivú situáciu reagovalo finančnými postihmi voči hráčom a neskôr aj odvolaním českého trénera Pavla Hyneka, ktorého nahradil Zdeno Cíger. "To presvedčenie, že musím skončiť, zrelo vo mne dlhší čas. Oznámil som to teda včera dopoludnia vedeniu klubu a tým to všetko zhaslo. Proste, nešlo to. Slovan je klub, ktorý si nemôže dovoliť hazardovať so svojím menom a nemôže byť na šiestom či siedmom mieste tabuľky. Robil som to desať rokov, zažili sme krásne i horšie časy, ale toto tu ešte nebolo. Zobral som teda všetko na seba. Isteže, situácia ma trápila, hnevalo ma to, ale nemôžem predsa vyhodiť pol mužstva, trénerov, navaliť pokuty a vlastne nič sa nedeje. Zodpovednosť som zobral preto aj na seba, pretože už sa to nedalo takto ďalej ťahať. Niečo bolo choré. Aj generálny manažér musí byť za niečo zodpovedný, tvorí mužstvo, vyberá hráčov. Možno naozaj neboli v Slovane tí praví, alebo to tento rok nevyšlo. Takže nemusia sa vždy meniť len tréneri, musia vedieť odísť aj generálni manažéri," uviedol Krajči pre denník Šport a dodal: "Cítil som aj obrovský tlak okolia, ľudia na štadióne pokrikovali moje meno a vtedy som si uvedomil, že naozaj je asi čas skončiť. Na Silvestra to vo mne dozrelo úplne. Taký Nový rok som ešte nezažil. Išiel som o desiatej spať s hlavou plnou na prasknutie. Ale taký je hokejový život. Cítim sa trápne, je mi zle. Týmto sa pre mňa jedna éra skončila."
      Pod vedením Cígera, s príchodom kanadského obrancu Ricka Jackmana a zlepšením zdravotného stavu hráčov síce nastal mierny výsledkový progres, pokračujúci nevýrazný herný prejav však vedenie nútil rozmýšľať o ďalších zmenách v kádri. V klube údajne skončil aj dlhoročný útočník Martin Kuľha, ktorý v utorok chýbal v zostave Slovana na ľade Zvolena. Hoci oficiálna stránka Slovana ako dôvod Kuľhovej absencie uviedla virózu, samotný hráč pre denník Šport uviedol: "Generálny manažér Maroš Krajči mi oznámil, že pod Pustý hrad s mužstvom necestujem a v klube som skončil. To je zatiaľ všetko, čo môžem k tomu povedať. Nič oficiálne však v rukách nemám, a tak naďalej budem trénovať so Slovanom. Keď bude všetko v poriadku, ako má byť, tak potom pôjdem niekam inam. Zatiaľ vám však nič konkrétnejšie povedať neviem".
      Krajči zasadol na post generálneho manažéra Slovana v sezóne 1999/2000. Odvtedy bratislavský klub iba raz nezískal medailu, keď ho v sezóne 2005/06 už vo štvrťfinále vyradili Košice. Slovan za Krajčiho éry získal šesť titulov, jedno strieborné a tri bronzové umiestnenia, ku ktorým pridal víťazstvo v Kontinentálnom pohári, tretie miesto na turnaji Super Six či účasť v Lige majstrov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies