Hodgson šachuje s Rooneym, vyskúša ho na ľavom krídle

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 10:15 • 2 min
Hodgson šachuje s Rooneym, vyskúša ho na ľavom krídle

MIAMI GARDENS - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson hľadá, na ktorom poste by najlepšie využil kvality Wayna Rooneyho.

slovakia

left justify in out

Útočník Manchestru United sa v drese s troma levmi na hrudi dlhšie nevie presadiť v pozícii klasického zakončovateľa. Aj v klube za neho strieľa góly Robin van Persie, ak je zdravý, preto Hodgson experimentuje a v stredajšom prípravnom zápase s Ekvádorom v Miami vyskúša variant s Rooneym na ľavom krídle. Na hrote anglickej ofenzívy bude operovať objav sezóny Rickie Lambert, ktorý len v pondelok prestúpil zo Southamptonu do FC Liverpool.

 

"Myslím si, že Wayne svoju úlohu zvládne. Je to veľmi užitočný hráč, bolo by chybou prišpendliť ho na jednom poste a tvrdiť, že nikde inde hrať nevie. Vie sa presadiť ako stredný útočník, pod hrotom aj na krajoch. Keď to dokáže v klube ako Manchester United, potom nie je dôvod, prečo by som nemohol využiť jeho univerzálnosť aj ja," zamyslel sa Hodgson. 

 

Rooney nestrelil za reprezentáciu gól v štyroch zápasoch za sebou, v piatok 30. mája proti Peru nastúpil po mesiac trvajúcom výpadku pre zranenie slabín. Albion sa na neho pred majstrovstvami sveta v Brazílii spolieha, ale aj tŕpne, pretože rodák z Liverpoolu na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch v Nemecku 2006 a v JAR 2010 vyšiel strelecky naprázdno. Podľa fanúšikov a novinárov už to nie je ten Rooney, ktorý na majstrovstvách Európy 2004 vtrhol na medzinárodnú scénu ako kométa. "To vy mu vymýšľate prívlastky. Vy z neho robíte výnimočného alebo menej výnimočného, ako som postrehol po poslednom zápase. Kritizujete jeho výkon. Vaše rozhodnutie. Ja nevravím, že je výnimočný ani nič podobné. Vzal som ho do tímu, pretože je to veľmi dobrý futbalista," uzavrel debatu Hodgson. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies