Hlavný hygienik SR predostrel, ktoré okresy sa nachádzajú v červenej zóne

NETKY.SK • 25 September 2020, 17:59 • 2 min
Hlavný hygienik SR predostrel, ktoré okresy sa nachádzajú v červenej zóne

Na Slovensku aj po týždni naďalej rastie počet červených aj oranžových regiónov. Aktuálne je pre pandémiu nového koronavírusu 19 okresov v takzvanej červenej fáze. Rovnaký počet je v oranžovej fáze.

slovakia

left justify in out

Ostatných 41 okresov sa nachádza v zelenej zóne. Informoval o tom hlavný hygienik SR Ján Mikas po rokovaní pandemickej komisie, mapa je zverejnená aj na webe korona.gov.sk.

 

Medzi červené okresy patrí všetkých päť okresov v meste Bratislava, nasledujú okresy Senec, Trnava, Skalica, Nitra, Trenčín, Komárno, Veľký Krtíš, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Stará Ľubovňa, Snina, Sobrance a Michalovce. Semafor COVID-19 v pandemickom pláne označuje v červenej fáze situáciu za kritickú.

 

img

 

V oranžovej zóne, ktorá naznačuje zhoršujúcu sa situáciu, sú momentálne okresy Senica, Malacky, Pezinok, Hlohovec, Galanta, Dunajská Streda, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Ilava, Púchov, Banská Bystrica, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Poprad, Sabinov, Prešov, Bardejov a Trebišov. Ostatné okresy na Slovensku sú aktuálne v zelenej zóne, kde je podľa semaforu COVID-19 situácia pod kontrolou.

 

Minulý týždeň bolo zhodne po 14 okresov v červenej i oranžovej fáze. Zelených okresov bolo 51.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies