Hlavný analytik nórskej tajnej služby tvrdí, že teroristi sú na ceste zo Sýrie

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 14:21 • 2 min
Hlavný analytik nórskej tajnej služby tvrdí, že teroristi sú na ceste zo Sýrie

KODAŇ - Hlavný analytik nórskej tajnej služby Jon Fitje Hoffmann dnes vyhlásil, že skupina ľudí je na ceste zo Sýrie, "aby vykonala teroristický čin na Západe".

slovakia

left justify in out

Dodal, že za konkrétny cieľ bolo označené Nórsko.
     

Jon Fitje Hoffmann dnes prehovoril v živom rozhovore v nórskej televízii TV2, tému však ďalej nerozvinul a ďalšie podrobnosti neuviedol, informovala agentúra AP.
     

Hans Jorgen Bonnichsen, bývalý operačný šéf dánskej tajnej služby, uviedol, že to stále môže byť dezinformácia, pretože osoby, ktoré o podobných plánoch hovoria, zrejme aj chcú, aby ich ostatní počuli.
     

Šéfka nórskej tajnej služby PST Benedicte Björnlandová vo štvrtok na tlačovej konferencii povedala, že "PST získala informácie, že osoby napojené na extrémistickú (islamistickú) skupinu v Sýrii pravdepodobne plánujú uskutočniť teroristický akt v Nórsku".
     

"Útok pravdepodobne plánujú vykonať v krátkom čase, zrejme počas niekoľkých dní. Nevieme však ako, kedy a akým spôsobom," dodala.
     

Na základe informácií vyplývajúcich z posudku PST za minulý mesiac z Nórska vycestovalo do Sýrie bojovať zhruba 50 ľudí. Približne polovica z tohto počtu sa teraz vrátila do Nórska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies