Historik a bývalý poslanec Anton Hrnko vstúpil po druhýkrát do SNS

NETKY.SK • 3 September 2014, 12:54 • 2 min
Historik a bývalý poslanec Anton Hrnko vstúpil po druhýkrát do SNS

BRATISLAVA - Renomovaný historik a bývalý poslanec Anton Hrnko sa stal opäť členom Slovenskej národnej strany (SNS). Pre TASR to potvrdila hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.

slovakia

left justify in out

Hrnko bol zakladajúcim členom SNS, pôsobil v nej od roku 1990, a vo farbách strany pôsobil v Slovenskej národnej rade aj Národnej rade Slovenskej republiky v rokoch 1990-1994. V tom čase v SNS zastával funkciu výkonného podpredsedu. Rady národniarov opustil spolu s Ľudovítom Černákom v roku 1994 pre svoj nesúhlas so smerovaním strany. Mandát poslanca vykonával až do roku 1998. 

 

"K návratu do SNS ho presvedčili zmeny, ktoré sa v strane v ostatných dvoch rokoch udiali a opätovné smerovanie SNS k dôstojnej vlasteneckej politike," konštatovala Kohútková na margo rozhodnutia historika po druhýkrát vstúpiť do SNS.

 

Anton Hrnko vyštudoval filozofiu a históriu, pôsobil v Historickom ústave Slovenskej akadémie vied. Ako poslanec pôsobil vo výbore pre štátnu správu a samosprávu, v zahraničnom výbore či vo výbore pre obranu a bezpečnosť. Počas všetkých troch funkčných období bol aj členom mandátového a imunitného výboru. 

 

Po skončení mandátu poslanca pracuje od roku 1999 na ministerstve obrany. Je autorom desiatok vedeckých prác a držiteľom viacerých vyznamenaní, vrátane Radu Andreja Hlinku. Odborne sa venuje najnovším dejinám medzinárodných vzťahov a miestu Slovenska v nich, obrannej a zahraničnej politike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies