Hex si užíva pokračovanie akustického turné

NETKY.SK • 29 Október 2014, 12:14 • 2 min
Hex si užíva pokračovanie akustického turné

BRATISLAVA - Slovenská kapela Hex odštartovala jesenné akustické turné vystúpeniami v Žiline a Liptovskom Mikuláši.

slovakia

left justify in out

„Veľmi sme si koncerty užívali, bolo opäť vypredané a bolo cítiť, že sa ľudia tešili na iný Hex. V divadle v Žiline sme hrali po prvýkrát a musíme povedať, že takýto priestor náramne svedčí akustickému hraniu. Veľmi si vážime priazeň našich fanúšikov a dávame im všetko. Oba koncerty boli zaplnené do posledného miesta a ľuďom sme sa po ich skončení ešte dlho venovali,“ vyjadril sa basgitarista a manažér Hexu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Členovia Hexu priaznivcom predstavili akustické úpravy hitov Keď sme sami, Maťo a Linda, V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie. Na pódiu sa spolu s nimi objavil aj hudobník Róbert Puškár, ktorý so skupinou spolupracoval na aktuálnom singli s názvom Indiánske leto. „Nečakaným hosťom koncertov bol Róbert Puškár, ktorý nahral Panovu flautu do nášho nového singla Indiánske leto. Zavolal deň pred koncertom, že má rodinu v Žiline a že by si prišiel s nami zahrať, čo sa nakoniec ukázalo ako super nápad. Tak sa mu to zapáčilo, že s nami zahral aj v Liptovskom Mikuláši. Takéto spontánne veci máme radi a tešíme sa na ďalšie prekvapenia, ktoré turné prinesie,“ dodal Dohňanský. 

 

Formáciu Hex v zložení Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados na turné sprevádza Michal Veselský z Vetroplachu, ktorý hrá na klávesy a akordeón. Vstupenky na zvyšné koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal. 

 

Hex je na scéne už viac ako 20 rokov. Na konte má štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010) či DVD Cesta z mesta (2007). Vlani uviedli na trh výberovku Všetko najlepšie: 1992 - 2013. Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. 

Zvyšné termíny Hex - Keď sme sami acoustic tour 2: 
29. októbra - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko 
5. novembra - Malacky, Kino Záhoran Malacky 
6. novembra - Bratislava, Stará tržnica 
11. novembra - Bardejov, Spoločenský dom Bardejov 
12. novembra - Stará Ľubovňa, Dom kultúry 
19. novembra - Trenčín, Piano Club 
26. novembra - Praha, Roxy 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies