Herečka Rebel Wilson vysúdila za urážku na cti 4,56 miliónov austrálskych dolárov

NETKY.SK • 13 September 2017, 13:00 • 2 min
Herečka Rebel Wilson vysúdila za urážku na cti 4,56 miliónov austrálskych dolárov

MELBOURNE - Austrálsky súd rozhodol o vyplatení odškodného vo výške 4,56 miliónov austrálskych dolárov (v prepočte vyše troch miliónov eur) herečke Rebel Wilson za články v magazíne, ktoré poškodili jej česť a pre ktoré údajne nedostala filmové roly.

slovakia

left justify in out

Tie publikovali v roku 2015 v austrálskom periodiku vydavateľstva Bauer Media. Najvyšší súd v austrálskom štáte Viktória už v júni rozhodol, že texty uvádzajúce, že herečka klamala o svojom veku, pôvode svojho krstného mena a výchove v Sydney, sa nezakladali na pravde a poškodil jej kariéru.

K rozhodnutiu súdu herečka na Twiteri uviedla, že v prípade nešlo o peniaze. "Teším sa, že s tým, čo som získala ako odškodné, pomôžem niektorej z austrálskych charít a podporím filmový priemysel. Tiež sa teším na návrat k svojej kariére a zabávaniu ostatných," napísala Wilson.

Herečka pôvodne požadovala ako odškodné 7 miliónov austrálskych dolárov (približne 4,7 milióna eur). Od spoločnosti Bauer Media navyše žiada zaplatiť náklady za súdny proces. Vydavateľstvo považovalo sumu odškodného za príliš vysokú, nedokázalo však preukázať, že sa články zakladali na pravde a že jej nespôsobili finančné straty.

Rebel Wilson je 37-ročná komediálna herečka známa najmä ako Amy z hudobných komédií Ladíme! (2012) a Ladíme 2 (2015). Okrem toho si zahrala vo filmoch Dámska jazda (2011), Bláznivá jazda (2011), Baby na ťahu (2012), Ako porodiť a nezblázniť sa (2012), Pot a krv (2013), Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014), Grimsby (2016) či Ako byť single (2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies