Headlinermi Baníckeho jarmoku v Prievidzi budú Gladiator, Horkýže Slíže či No Name

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:09 • 2 min
Headlinermi Baníckeho jarmoku v Prievidzi budú Gladiator, Horkýže Slíže či No Name

PRIEVIDZA - Vystúpenia miestnych umeleckých zoskupení, ale i slovenských kapiel Gladiator, Horkýže Slíže a No Name, tradičný sprievod mestom, kolotoče a stánky s rozličným tovarom ponúkne opäť po roku Banícky jarmok v metropole hornej Nitry.

slovakia

left justify in out

Už 32. ročník jedného z najväčších podujatí, ktoré organizuje mesto Prievidza v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS) v Prievidzi, sa bude konať od 9. do 11. septembra.

 

"Program tohtoročného Baníckeho jarmoku bude bohatý, môžem povedať, že tak ako posledné dva roky určite nebude o nič ochudobnený," povedala pre TASR riaditeľka KaSS v Prievidzi Dana Horná.

 

Jarmok otvorí v piatok (9.9.) o 16.00 h tradičný slávnostný sprievod. Ten povedie od Domu kultúry k pódiu na Námestí J. C. Hronského a stretnú sa v ňom všetky organizácie mesta, umelecké združenia či športové kluby. Tento rok bude spestrený o nový prvok, a to chodúľové divadlo. "Na úvod nás čaká slávnostný program s regionálnymi chuťovkami, medzi ktoré patrí nová skupina bicích nástrojov Subina. Budeme pokračovať slávnostným otvorením a folklórnym vstupom pod názvom Na jarmok a vystúpením ďalšieho domáceho súboru Akordeonika," priblížila časť programu Horná.

 

Ako pokračovala, pre široké spektrum mladých ľudí bude účinkovať Medial Banana, No Name, Horkýže Slíže ako headliner večera, ktorý ukončí diskotéka. "Sobotný (10.9.) program je zameraný hlavne na domáce súbory, v ktorom budú zastúpené všetky žánre a predstaví sa v ňom Breakfans, Janko Kulich & Kolegium, Electric, Color a Mofokiller, ktorý bol predskokanom americkej kapely Faith No More. Novinkou je aj zumba maratón. Na záver sobotného večera to bude funky štýl, kapela Funkiez a Gladiator. Nedeľu (11.9.) sme venovali tak ako minulý a predminulý rok strednej a staršej generácii, predstaví sa Senior Vtáčnik, Bojnická kapela či Ján a Jaroslav Hruškovci, Ľudovít Kašuba a záver bude patriť Kysuckej vrchárskej heligónke," uzavrela.

 

Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom na Námestí J. C. Hronského, kde verejnosť nájde rôzny sortiment a zábavné atrakcie, ktoré budú umiestnené v mestskom parku a na parkovisku pred zimným štadiónom. Súčasťou atrakcií bude i hospodársky dvor s viac ako sto kusmi drobných hospodárskych zvierat, hydinu a králiky si budú môcť návštevníci prezrieť 9. a 10. septembra pred školou na Ulici S. Chalupku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies