Havária lietadla si vyžiadala 21 zranených

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 06:57 • 2 min
Havária lietadla si vyžiadala 21 zranených

KÁTHMANDU - Všetkých 21 pasažierov utrpelo zranenia pri dnešnej havárii lietadla počas pokusu o pristátie na horskej dráhe v severnom Nepále.

slovakia

left justify in out

Stav štyroch zranených je kritický, informovali nepálske policajné zdroje. Obete na životoch si však podľa nich nehoda nevyžiadala. Medzi zranenými je aj deväť Japoncov.

Lietadlo patrí štátom vlastneným nepálskym aerolíniám. Pokúšalo sa pristáť v horskej oblasti, zhruba 200 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Káthmandu, keď sa zrútilo na brehoch rieky Kálí Gandakí.            

Zranených previezli do miestnej nemocnice. Cestujúcich v kritickom stave letecky transportovali do nemocnice v neďalekom meste Pokhará.

Oblasť, kde k nehode došlo, je obľúbená medzi zahraničnými horolezcami, ktorí navštevujú horu Annapurna, ako aj medzi hinduistickými pútnikmi, ktorí chodia do kláštora Muktináth. Vlani v máji zahynulo 15 ľudí po tom, čo sa lietadlo pokúšalo pristáť na tom istom letisku, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies