Š. Harabin zvolal rokovanie pléna Najvyššieho súdu na 6. septembra

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:21 • 2 min
Š. Harabin zvolal rokovanie pléna Najvyššieho súdu na 6. septembra

Š. Harabin zvolal rokovanie pléna Najvyššieho súdu na 6. septembra

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin zvolal na 6. septembra 2010 zasadnutie pléna Najvyššieho súdu SR. Pre TASR to uviedol Michal Jurči z tlačového a informačného odboru NS SR.
Sudcovia prerokujú stanoviská pléna k návrhu zákona, ktorým sa mení Ústava SR a k návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o Súdnej rade SR. Plénum prerokuje aj závery vyplývajúce z programového vyhlásenia vlády SR na obdobie rokov 2010 – 2014 pre činnosť súdnictva, rozpočtovú kapitolu Najvyššieho súdu SR a financovanie súdnictva.
"Na tak zásadnú zmenu ústavy je podrobná široká odborná diskusia. Navrhovatelia by si mali vypočuť aj opačný odborný názor, pretože ide doslova o likvidáciu nezávislosti súdnictva, pričom tieto garancie predtým sami do ústavy zakomponovali," vysvetlil šéf Najvyššieho súdu.
Predseda Harabin na zasadnutie pozval aj ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, verejného ochrancu práv Pavla Kandráča a predsedov krajských súdov a Špecializovaného trestného súdu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies