Hantuchová sa teší na duel s Dementievovou: "Je to veľká výzva"

NETKY.SK • 2 September 2010, 12:15 • 2 min
Hantuchová sa teší na duel s Dementievovou: "Je to veľká výzva"

Hantuchová sa teší na duel s Dementievovou: "Je to veľká výzva"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka španielskeho trénera Carlosa Cuadrada si v 2. kole ako nasadená dvadsaťštvorka poradila s domácou Američankou Vaniou Kingovou po trojsetovej bitke 5:7, 6:3 a 6:4. Hantuchová upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 5:0 a nadviazala na triumf z 1. kola vlaňajších zápolení vo Flushing Meadows.
Slovenská jednotka sa v dueli o postup do osemfinále v piatok stretne s dvanástou nasadenou Ruskou Jelenou Dementievovou, s ktorou má negatívnu bilanciu 4:11. V tomto roku sa obe hráčky stretli dvakrát. V Sydney bola úspešnejšia Dementievová a v Dubaji sa tešila z víťazstvá Hantuchová, ktorá má na US Open už teraz istú prémiu 50.000 dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA. Vlani sa v New Yorku dostala do osemfinále, v ktorom prehrala s Američankou Serenou Williamsovou. Hantuchovej singlovým maximom na záverečnom podujatí veľkej štvorky je štvrťfinále z roku 2002.  
Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Kingovou, keď v treťom geme stratila podanie a Američanka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:1. Slovenka v ďalších minútach vyrovnala na 4:4 a v desiatom geme mala pri podaní Kingovej k dispozícii tri setbaly. Vedenie 40:0 však nevyužila, za stavu 5:5 zahávala pri vlastnom servise a prvý set sa stal napokon korisťou Kingovej. Hantuchová sa dopúšťala príliš veľkého množstva nevynútených chýb najmä z bekhendovej strany.
V druhom dejstve Hantuchová zvýšila agresivitu na podaní i na returne, po brejku v piatom geme si vybudovala náskok 5:2 a vynútila si tretí set. V ňom Slovenka, ktorá rovnako ako v dueli 1. kola proti Ruske Dinare Safinovej ťažila z výborného pohybu, pokračovala v zlepšenom výkone. Po dvoch brejkoch odskočila Hantuchová súperke na 4:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. Kingová ešte znížila na 4:5, no v desiatom geme premenila Hantuchová pri vlastnom servise po úspešnom stopbale hneď prvý mečbal.
Hantuchová po postupe do 3. kola žiarila spokojnosťou. "Víťazstvo nad Kingovou bolo tvrdo vybojované, o to viac si ho cením. Podmienky boli dnes extrémne náročné, bol to jeden z najteplejších dní v lete. Práve v tomto zápase sa odzrkadlila kvalitná príprava, ktorú som absolvovala na Floride. Vania sa proti mne vždy vytiahne a dnes odohrala jeden z najlepších zápasov vôbec. Musela som ísť až nadoraz, aby som zlomila jej odpor a vyhrala. Záver prvého setu som totálne pokazila. Všetky tri setbaly boli úplne hrateľné, hlavne prvé dva, keď mi súperka nahrala na forhend. Na tieto zbytočné chyby sa ťažšie zabúdalo, ale hovorila som si, že keď som dopracovala k šanciam, určite nejaké prídu aj v ďalších setoch. Nestrácala som sebavedomie a postupne som sa začala presadzovať mojimi zbraňami. V prvom sete som robila veľa chýb, ktoré vyplývali z toho, že som prijala jej štýl hry. Od začiatku druhého setu som začala hrať agresívnejšie, dobre som sa na kurte pohybovala a rozbehávala som ju," povedala pre TASR Hantuchová.
Proti Dementievovej, finalistke US Open z roku 2004, očakáva Hantuchová ďalší ťažký zápas. "Žreb mi v tomto roku naozaj veľmi nepraje, no takéto duely sú pre mňa výzvami a dobrými testami, ktoré mi ukážu, ako na tom som. Človek práve pre takéto pekné zápasy trénuje a teší sa na ne. Jelena je skúsená hráčka, opäť sa rozbieha, čo potvrdila v New Havene, kde hrala veľmi dobre. Mojou výhodou je možno to, že som vyhrala dve stretnutia, ktoré boli úrovňou veľmi dobré, takže by som mala byť už pripravená na ďalší ťažký boj," dodala Hantuchová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies