Halliburton ruší tisíc pracovných miest pre pokles cien ropy

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:07 • 2 min
Halliburton ruší tisíc pracovných miest pre pokles cien ropy

NEW YORK - Americká spoločnosť Halliburton, ktorá je druhý najväčší poskytovateľ služieb pre ropné firmy na svete, oznámila, že s okamžitou platnosťou ruší 1000 pracovných miest vo svojich prevádzkach na východnej pologuli. Dôvodom je pokles cien ropy. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť zamestnáva na celom svete približne 80.000 ľudí a najnovšia vlna prepúšťania sa dotkne jej pobočiek v Európe, Ázii, Afrike, na Blízkom východe aj v Austrálii. Ale v oboch Amerikách sa jej zamestnanci nemusia báť o prácu.
     

Vedenie spoločnosti vyhlásilo, že toto rozhodnutie nebolo ľahké, ale vzhľadom na situáciu na ropnom trhu sa mu nedá vyhnúť.
   

Finančný riaditeľ Mark McCollum v súvislosti s prepúšťaním avizoval, že náklady na reštrukturalizáciu sa premietnu do výsledkov spoločnosti za 4. kvartál 2014.
     

Ceny ropy sa od júna prepadli už o 44 %. Na príčine je rozmach ťažby z bridlíc v USA a v dôsledku toho nadmerné dodávky ropy na trhy. To núti ropné firmy, aby obmedzili svoje aktivity v oblasti prieskumu nových ložísk, čo je jedna zo služieb, ktoré im poskytuje práve Halliburton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies