Grécko sa s veriteľmi dohodlo na zvyšných otázkach, čaká uvoľnenie peňazí

NETKY.SK • 17 November 2015, 14:47 • 2 min
Grécko sa s veriteľmi dohodlo na zvyšných otázkach, čaká uvoľnenie peňazí

BRUSEL - Grécka vláda dosiahla dohodu s medzinárodnými veriteľmi ohľadne zvyšných opatrení, ktoré musí prijať, aby dostala potrebné financie z tretieho záchranného balíka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP, ktorá sa odvolala na komisára Európskej únie pre hospodárstvo a menové otázky Pierra Moscoviciho.

 

Grécka vláda už skôr prijala viacero reforiem, no s niektorými podmienkami veriteľov opäť nesúhlasila. Išlo najmä o otázku vyvlastňovania nehnuteľností obyvateľom, ktorí bankám nesplácajú hypotéky. Moscovici však bez uvedenia ďalších podrobností v Bruseli povedal, že sa dohodli na všetkých pôvodne nedoriešených otázkach. Informáciu potvrdil aj grécky minister financií Euklid Tsakalotos, keď pre novinárov uviedol, že Grécko dosiahlo s veriteľmi dohodu, ktorá umožní uvoľniť 12 miliárd eur zo záchranného programu. Zo spomínaného balíka by 2 miliardy eur malo dostať Grécko ako finančnú pomoc a zostávajúcich 10 miliárd eur na rekapitalizáciu bánk.

 

"Dosiahli sme dohodu o všetkých otázkach, vrátane 48 dodatočných opatrení, čo by malo umožniť, aby v piatok (20. novembra) mohlo Grécko dostať 12 miliárd eur," povedal Tsakalotos. Podľa Moscoviciho však na súhlas s uvoľnením peňazí je potrebné, aby vo štvrtok grécky parlament najnovšie reformné opatrenia schválil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies