Grécke televízie a rozhlas ochromil štrajk, do stredajšieho rána sú bez aktualít

NETKY.SK • 26 September 2017, 10:54 • 2 min
Grécke televízie a rozhlas ochromil štrajk, do stredajšieho rána sú bez aktualít

ATÉNY - V Grécku sa začal dnes ráno 24-hodinový štrajk zamestnancov médií, ktorí žiadajú, aby bol zachovaný systém doplnkového sociálneho poistenia a prestali sa porušovať ich pracovné a sociálne práva.

slovakia

left justify in out

Oddnes 06.00 h miestneho času do stredy 06.00 h grécke rozhlasové a televízne stanice nevysielajú správy a aktuality nezverejňuje ani väčšina webov. Televízie vysielajú hrané alebo dokumentárne filmy.

 

Vedenie odborov vo svojom vyhlásení uviedlo, že počas rok trvajúcich vyjednávaní s vládou a zamestnávateľmi sa nepodarilo vydobyť žiadne opatrenia, ktoré by viedli k záchrane doplnkového sociálneho poistenia, umožňujúceho novinárom v požiadať v nutných prípadoch o dodatočnú finančnú pomoc alebo lekársku starostlivosť.

 

V dôsledku finančnej krízy, ktorá Grécko zachvátila v roku 2009, má tento fond existenčné problémy a na jeho zachovanie je potrebná finančná injekcia. Zamestnávatelia pritom odmietajú platiť odvody za zamestnancov a vláda neschválila zákon, ktorým by sa problémy fondu vyriešili. Fondu doplnkového sociálneho zabezpečenia teraz reálne hrozí krach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies