Gréci diplomatickou cestou protestovali proti vyjadreniam Kažimíra

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:32 • 2 min
Gréci diplomatickou cestou protestovali proti vyjadreniam Kažimíra

BRATISLAVA - Pondelkové (13.7.) vyjadrenia ministra financií SR Petra Kažimíra týkajúce sa výsledku rokovaní o treťom balíku pomoci Grécku pohoršili Grékov natoľko, že proti nim protestovali v Bratislave diplomatickou cestou.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií TASR z prostredia diplomatického zboru v Bratislave. 
     

"Diplomatickú komunikáciu Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí verejne nekomentuje," reagoval pre TASR na tieto informácie hovorca rezortu Peter Stano. 
     

Kažimír sa podľa hnonline.sk v pondelok po skončení celonočného rokovania lídrov eurozóny a dosiahnutí dohody v Bruseli na sociálnej sieti Twitter vyjadril na adresu Grékov spôsobom, ktorý vyvolal na sociálnych sieťach búrlivé reakcie. Neskôr svoje vyjadrenia upravil. 

 


     

Podľa dohody musí Grécko výmenou za začiatok rokovaní o treťom balíku pomoci v objeme viac ako 80 miliárd eur presadiť tvrdé reformy daňového systému, dôchodkového systému, pracovného trhu a pripraviť aj rozsiahly program privatizácie štátneho majetku. Prvé súvisiace zákony, ktoré sú podmienkou ďalších rokovaní o finančnej pomoci, schválil grécky parlament dnes v noci.

 

KAŽIMÍR: Moja kritika nesmeruje ku gréckemu národu, ale nezodpovednej vláde

Kritika slovenského ministra financií Petra Kažimíra nesmeruje voči gréckemu národu, ale iba k nezodpovednej gréckej vláde. Reagoval tak na aktuálne diplomatické kroky Grékov. Tých podľa informácií TASR z prostredia diplomatického zboru pondelkové (13.7.) vyjadrenia ministra týkajúce sa výsledku rokovaní o treťom balíku pomoci Grécku pohoršili natoľko, že proti nim protestovali v Bratislave diplomatickou cestou.
      

Ak je to tak, Kažimírovi je podľa vlastných slov úprimne ľúto, že pridáva prácu našim diplomatom. "Neznamená to ale, že teraz budem chodiť po špičkách okolo situácie v Grécku. Neurážam ani som nikdy nechcel uraziť grécky národ. Moja kritika smeruje iba k nezodpovednej gréckej vláde a v tomto duchu sú a budú aj moje vyjadrenia rešpektujúc pritom záujmy Slovenska a zvyšku eurozóny," konštatoval Kažimír vo svojom stanovisku.
      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies