Grant určený pre študentov z prestížnych škôl ponesie meno Martina Filka

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 12:26 • 2 min
Grant určený pre študentov z prestížnych škôl ponesie meno Martina Filka

BRATISLAVA - Grant ministerstva školstva, určený na posilnenie analytických kapacít vo verejnej správe, ponesie meno bývalého hlavného ekonóma ministerstva financií a riaditeľa Inštitútu finančnej politiky Martina Filka. Rozhodla o tom vláda na svojom dnešnom rokovaní. Po novom sa grant bude volať Štipendium Martina Filka.

slovakia

left justify in out

Štipendium, ktoré pokrýva študijné náklady, môžu získať slovenskí študenti na najlepších svetových univerzitách, a to v prípade, ak sa po skončení štúdia zaviažu zamestnať sa na tri roky na niektorom z vybraných ministerstiev či Úrade vlády SR.

 

Ministerstvá školstva a financií, ktoré návrh predkladajú, považujú za nevyhnutné pokračovať v podporovaní talentu študentov, motivovať ich a využiť ich ponúkaný potenciál na skvalitňovanie verejnej správy.

 

"Profesionálna štátna správa je bezpochyby jedným z kľúčových predpokladov efektívne, čisto a zodpovedne spravovaného verejného záujmu. Tieto myšlienky sú odkazom Martina Filka a toto štipendium je jednou z podôb, ako jeho energiu odovzdať ďalej a nepremrhať šancu posunúť Slovensko lepším smerom," uviedli rezorty v predkladacej správe.

 

V súvislosti so zmenou názvu sa ministerstvo financií rozhodlo navýšiť finančné prostriedky pre toto štipendium.

 

Bývalý šéf Inštitútu finančnej politiky a hlavný ekonóm ministerstva financií Martin Filko (35) bol nezvestný od 28. marca 2016, keď sa v Bratislave na rieke Dunaj prevrátil s kamarátom v kanoe. Mŕtve telo Filka našli 13. apríla 2016 v Dunaji pri obci Dobrohošť v okrese Dunajská Streda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies