Dráma v F1: Tím Alpine oznámil angažovanie Piastriho, no jazdec sa vyjadril, že za Alpine určite jazdiť nebude!

NETKY.SK • 3 August 2022, 08:37 • 2 min
Dráma v F1: Tím Alpine oznámil angažovanie Piastriho, no jazdec sa vyjadril, že za Alpine určite jazdiť nebude!

PARÍŽ – Vedenie tímu F1 Alpine už oznámilo náhradu za španielskeho veterána Fernanda Alonsa, ktorý plánuje od nasledujúcej sezóny prestúpiť do Aston Martin. Ich oznámenie vyvovalo množstvo otázok, ktoré nakoniec svojím vyjadrením potvrdil aj sám Piastri.

slovakia

left justify in out

Situácia sa komplikuje

 

Len pár hodín po oficiálnom oznamení tímu Alpine, v ktorom angažovali talentovaného Austrálčana Piastriho, sa samotný jazdec vyjadril, že s tímom Alpine žiadnu zmluvu nepodpísal. „Nepodpísal som s tímom Alpine zmluvu na rok 2023 a nebudem za nich jazdiť budúci rok,“ uviedol 21-ročný jazdec na Twitteri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WTF1 (@wtf1official)

 

Piastri bol dlhoročným členom akadémie Alpine a v posledných rokoch dominoval v juniorských súťažiach a v súčasnosti pôsobí ako rezervný jazdec tohto tímu. V posledných mesiacoch sa hovorilo o tom, že Piastri rokuje o budúcoročnej zmluve s tímom McLaren a možno sa už aj tajne dohodli. Preto všetkým prišlo oznámenie tímu Alpine ako zvláštne a po Austrálčanovom vyjadrení už aj poriadne kuriózne. Toto celé môže iba sledovať Daniel Ricciardo, ktorý oznámil, že bude pokračovať s McLarenom aj v sezóne 2023, no angažovanie Piastriho by znamenalo, že by sa honeybadger mohol vrátiť práve do tímu Alpine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WTF1 (@wtf1official)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies