Gotion High-Tech získal 25 % podiel v európskej spoločnosti na výrobu batérií, InoBat

NETKY.SK • 1 September 2023, 13:30 • 2 min
Gotion High-Tech získal 25 % podiel v európskej spoločnosti na výrobu batérií, InoBat

Táto strategická investícia výrazne pomôže vývoju a výrobe batérií v Európe

slovakia

left justify in out

Gotion High-Tech je jedným z TOP 3 globálnych batériových konglomerátov. Volkswagen investoval do spoločnosti Gotion Hi-Tech ( VW vlastní 24,77 % podiel v GHT), je najväčším akcionárom spoločnosti. Gotion High-Tech, GHT má s VW exkluzívnu zmluvu na dodávky EV batérii mimo Činy. Aktuálne Gotion High-Tech získal 25 % strategický podiel v InoBat AS. InoBat finalizuje R&D centrum a pilotnú výrobnú linku vo Voderadoch, odkiaľ bude dodávať na mieru prispôsobené vysokovýkonné batérie NMC. Spojenectvom s Gotion sa InoBat dostáva priamo k výrobným kapacitám a získava profesionálne skúsenosti dlhoročného lídra vo výrobe batérii.

Gotion High-Tech, jeden z popredných globálnych konglomerátov v oblasti batérií s rýchlo rastúcim globálnym dosahom vo vysokej hodnote reťazcov batérií, získal 25 % strategický základný podiel vo firme InoBat AS, rýchlo sa rozvíjajúcej slovenskej batériovej spoločnosti. InoBat dodáva špeciálne prispôsobené vysoko výkonné batérie NMC s vlastnou vývojovou platformou C2C pre kruhové hodnotové reťazce. 
Vstup Gotion High-Tech do InoBat sa pripravoval takmer rok, pričom ide o prvú veľkú investíciu takéhoto špičkového globálneho výrobcu batérií do európskeho startupu. Zámerom je umiestnenie vývoja, výroby a recyklácie batérií pre zákazníkov so zameraním na strednú a východnú Európu. Počíta sa ale napríklad aj s výrobou zelených materiálov pre batérie v Maroku. Vstup spoločnosti Gotion High-Tech do InoBat predstavuje významnú investíciu, ktorá výrazne posilní vývoj a výrobu batérií v Európe. „Táto spolupráca medzi globálnym batériovým konglomerátom a európskym špičkovým startupom znamená pre celý batériový priemysel v Európe nový míľnik a otvára dvere pre inovácie a industrializáciu,“ hodnotí Marián Boček, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti InoBat. „InoBat má príležitosť rozšíriť svoj trhový dosah a získať prístup k novým zákazníkom a obchodným príležitostiam nielen na Slovensku, ale v celej Európe,“ dodáva. Zároveň, InoBat vďaka tomuto partnerstvu získa aj prístup k výrobným kapacitám v Číne a Európe. 

Zakladajúci predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Gotion Group Zhen Li vysvetľuje, že Gotion High-Tech vyčlenila značný kapitál a interné ľudské zdroje na zabezpečenie a ochranu úspechu spoločnosti InoBat v rámci tejto transakcie. 
„Cieľom partnerstva je, aby spoločnosť Gotion High-Tech spolu s InoBat rozšírili dosah svojich batérií po celom svete. Verím, že spoločnosť Gotion High-Tech nadviaže spoluprácu nielen s InoBat, ale aj s ďalšími renomovanými podnikmi v Európe a po celom svete. Svoje spoločné úsilie sústreďujeme na vývoj a výrobu batérií, ktoré sa dostanú do nespočetného množstva domácností v Európe. Snažíme sa zohrávať kľúčovú úlohu pri dosahovaní cieľov kontinentu v oblasti dosiahnutia uhlíkovej neutrality do roku 2050."

Spolupráca otvára nové možnosti pre inovácie v batériovom priemysle. Obe spoločnosti zdieľajú spoločnú víziu riešenia klimatickej krízy a zabezpečenia udržateľnej budúcnosti planéty pre ďalšie generácie. S cieľom spojiť svoje odborné znalosti a zdroje sa zaväzujú skúmať, vyvíjať, vyrábať, ale aj recyklovať batérie, ktoré sú kľúčové pre široké zavedenie elektrických vozidiel a systémov na skladovanie obnoviteľných zdrojov energie. Spolupráca umožní spoločnosti InoBat využiť značné kapitálové a ľudské zdroje spoločnosti Gotion High-Tech.
Táto podpora tiež umožní posun vpred v oblasti batériových technológií, ktoré sú energeticky účinnejšie a priaznivejšie k životnému prostrediu, čo znižuje uhlíkovú stopu spojenú s dopravou a energetickým sektorom. Okrem toho, zameranie na vývoj, výrobu a recykláciu batérií pre zákazníkov v strednej a východnej Európe prispeje k lokalizácii výroby batérií a zníženiu potreby prepravy na dlhé vzdialenosti a s tým súvisiacich emisií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Mário Marcinek
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies