Good Angels sa posilnili o legionárky Langhornovú a Phillipsovú

NETKY.SK • 9 September 2014, 17:41 • 2 min
Good Angels sa posilnili o legionárky Langhornovú a Phillipsovú

KOŠICE - Vedenie basketbalového klubu Good Angels Košice zaplnilo na svojej súpiske posledné dve voľné miesta, keď v novej sezóne 2014/2015 budú v metropole východu pôsobiť Američanka Crystal Langhorneová a Austrálčanka Erin Phillipsová.

slovakia

left justify in out

Americká pivotka hrala v Košiciach už v sezóne 2010/2011, austrálska rozohrávačka je verejnosti známa predovšetkým z pôsobenia v drese poľskej Wisly Krakov.
     

"Obidve americké basketbalistky pricestujú do Košíc 17. októbra. Čo sa týka zmlúv, tak obidve sú platné do konca Euroligy, teda zanikajú v momente posledného duelu v tejto súťaži," uviedol na tlačovej konferencii generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský. 
     

Na jeho slová nadviazal aj hlavný kormidelník Maroš Kováčik. "Erin je hráčkou, ktorá ma uchvátila ako prvá, keď sme hrali proti Wisle Krakov. Je to bojovníčka a srdciarka, je to typ hráčky, ktorú naše mladé družstvo potrebuje. Crystal je silná predovšetkým na ľavej ruke a dokáže skórovať naozaj z ťažkých pozícií. Myslím si, že mená na papieri ukazujú na kvalitný káder, no treba povedať, že dôležitá bude aj povestná chémia," povedal na adresu zahraničných posíl Kováčik.
     

Košičanky absolvovali uplynulý víkend na západe Slovenska turnaj O pohár primátora mesta Piešťany, kde v troch dueloch nenašli premožiteľa. V rámci neho sa predstavila v "žlto-modrom" drese aj slovinská reprezentantka Teja Oblaková, ktorá v uplynulej sezóne pôsobila v poľskom klube CCC Polkowice. "Je u nás na skúške. Môže hrať na dvoch pozíciách a má možnosť zabojovať o miesto v tíme. Zatiaľ sa javí slušným spôsobom, povedal by som, že sa prezentovala až mužským spôsobom hry. Musím povedať, že na sebe pracuje a uvidíme ako to bude so zraneniami," zamyslel sa Kováčik.
     

Ďalší blok hernej prípravy absolvujú "anjelky" na turnaji Rücon Cup v Spišskej Novej Vsi (18.-21. septembra). V rámci neho sa 20. septembra presunú do Lučenca, kde odohrajú prípravný duel s ruským klubom Spartak Moskovská oblasť. "V Lučenci dali úplne novú palubovku a chcú ju otvoriť zaujímavým, atraktívnym spôsobom. V rámci toho bude prebiehať spoločensko-športový program, najprv príde podpisová autogramiáda našich hráčok, následne za účasti pána farára krstenie palubovky a haly, pričom krstnými rodičmi by mala byť pani trénerka Hejková a ja. Potom príde na rad zápas so Spartakom. Galavečer sa ukončí spoločnou recepciou," prezradil Kováčik.
     

Už o týždeň neskôr sa hráčky Good Angels predstavia na veľmi kvalitne obsadenom turnaji v českom Trutnove. "Novým prírastkom sú Piešťanské Čajky, ktoré nahradili Wislu Krakov. Čakajú nás dvaja ruskí súperi a jeden poľský. Ide o ťažké duely, najmä z hľadiska hernej vytrvalosti. Už 8. októbra budeme predohrávať úvodný duel slovenskej extraligy proti Spišskej Novej Vsi. Príprava pred EL sa skončí v Jekaterinburgu 11.-13. októbra, kde odohráme turnaj za účasti Orenburgu, Spartaku Moskovská oblasť a Jekaterinburgu," konštatoval Kováčik.
     

Good Angels sa v novej sezóne predstavia iba v dvoch súťažiach, okrem domácej extraligy i v Európskej lige. Oproti minulému roku nebudú pôsobiť v spoločnej maďarsko-slovenskej nadnárodnej súťaži, keďže Maďarský basketbalový zväz chce podriadiť všetko príprave na blížiace sa domáce ME 2015.

     

Káder Good Angels pred začiatkom sezóny 2014/2015:      

Rozohrávačky: Barbora Bálintová, Jana Minčíková, Teja Oblaková (Slovin.), Erin Phillipsová (Aus.)      

Krídelníčky: Zuzana Žirková, Martina Kiššová, Magdalena Zietarová (Poľ.), Romy Bärová (Nem.)      

Pivotky: Beáta Janoščíková, Žofia Hruščáková, Katharina Fikielová (Nem.), Tijana Krivačevičová (Maď.), Crystal Langhorneová (USA)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies