Gonsofus budú predskokanom Koop Oscar Orchestra

NETKY.SK • 30 September 2016, 14:39 • 2 min
Gonsofus budú predskokanom Koop Oscar Orchestra

BRATISLAVA - Maďarsko-ruské hudobné duo Gonsofus vystúpi 6. októbra ako predskokan formácie Koop Oscar Orchestra švédskeho hudobníka Oscara Simonssona v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Projekty sa v slovenskom hlavnom meste predstavia v rámci cyklu City Sounds of Bratislava. Návštevníčky a návštevníci podujatia sa môžu tešiť na takzvaný transcontinental groove, v ktorom Gonsofus spájajú viacero hudobných žánrov, ako aj na viaceré novinky hlavného interpreta, keďže Simonsson vždy ponúka nové skladby najprv naživo.


Projekt Gonsofus tvoria multiinštrumentalisti Sasha Mamaev a Gábor Tokár, ktorí vo svojej tvorbe kombinujú žánre ako reggae, dub, hip-hop či afrobeat. Sú známi najmä pre svoje unikátne koncerty, na ktorých hrajú na ôsmich hudobných nástrojoch a pomocou loopov vytvárajú efekt ansámblu. Na konte majú EP nahrávky Gonsofus (2010) a Sueňo (2013) a albumy Eternal Search For Time Within (2011) a Taking Shape (2015).


Oscar Simonsson sa zapísal do povedomia verejnosti predovšetkým vďaka už nefungujúcemu duu Koop, ktoré viedol s Magnusom Zingmarkom. Projekt miešal vo svojej tvorbe klasický džez s prvkami elektra, tanečnej hudby či hip-hopu. Hoci debutovú nahrávku Sons Of Koop vydali už v roku 1997, preslávili sa až albumom Waltz For Koop (2001). Nasledovala štúdiovka Koop Islands (2006), z ktorej pochádza známy singel Koop Island Blues. Okrem toho im vyšla v roku 2010 kompilácia Coup de Grâce (Best of Koop 1997-2007).

 

Formácia však krátko nato ohlásila ukončenie činnosti. Simonsson strávil päť rokov skladaním nových piesní, až napokon spolu s litovskou speváčkou Jazzu založili Koop Oscar Orchestra. Prvý koncert absolvovali na jeseň minulého roka, pričom onedlho plánujú uviesť na trh debutovú EP nahrávku. Projekt tvoria nielen Simonsson (klavír, akordeón) a Jazzu (spev), ale aj Niklas Barnö (trúbka), Ulrik Ording (bicie), Love Meyerson (akordeón, perkusie, vibrafón), Niklas Fernqvist (kontrabas) a Abel Haile (saxofón, perkusie).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies