Luxus v Arktíde: Spoločnosť ponúkne prespanie na severnom póle za 100-tisíc eur

NETKY.SK • 17 September 2019, 18:40 • 2 min
Luxus v Arktíde: Spoločnosť ponúkne prespanie na severnom póle za 100-tisíc eur

Stráviť noc na jednom z najextrémnejších miest planéty. Takýto zážitok ponúkne turistom spoločnosť Luxury Actions, ktoré záujemcom za takmer 100-tisíc eur sprostredkuje prespanie na severnom póle v luxusných vyhrievaných stanoch.

slovakia

left justify in out

Pôjde však o časovo obmedzenú ponuku, hotel bude otvorený budúci rok len v apríli, napísal server Daily Mail.

 

Malý rezort pomenovaný North Pole Igloos Hotel bude tvoriť desať vyhrievaných kupoly s presklenou strechou, ktorá umožní sledovanie nočnej oblohy, v prípade dobrých podmienok najmä polárna žiara.

 

Cesta bude začínať na nórskom súostroví Špicbergy, kde účastníci strávia dve noci. Potom sa helikoptérou presunú do základného tábora na severnom póle, odkiaľ budú musieť do hotelového areálu ešte dôjsť.

 

Kupoly, v ktorých budú hostia spať, budú mobilné. V prípade zlého počasia bude možné ich premiestniť do bezpečnejších miest.

 

 

Cesta je zámerne naplánovaná na apríl, kedy je okolie severného pólu údajne najlepšie prístupné helikoptérou. Podľa fínskej spoločnosti Luxury Action nebude zážitok nijako riskantný, navyše nemá nijako škodiť arktickej krajine a prírode.

 

"Koncept hotela je udržateľný, napriek tomu aj trochu extrémny," uviedla spoločnosť.

 

"V závislosti na počasí môžeme vyhrievané iglu presúvať po okolí ľadovca na bezpečné miesta. Pripojte sa k skupine ľudí, ktorí budú mať možnosť stráviť noc na severnom póle," vyzýva spoločnosť a dodáva, že iglu bolo už v extrémnych arktických podmienkach otestované a je teda pre potreby nocľažníkov plne prispôsobené. Disponujú aj vlastnými toaletami.

 

V cene je započítaný dvojdňový pobyt na Špicbergoch, všetka logistika, teda presuny na severný pól a z neho, jedlo aj služby sprievodcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies