Ghana zúžila výber trénerov, môže ju viesť Kluivert či Grant

NETKY.SK • 8 Október 2014, 11:36 • 2 min
Ghana zúžila výber trénerov, môže ju viesť Kluivert či Grant

ACCRA - Z pôvodných osemnástich záujemcov na post trénera reprezentácie vyselektovala Ghanská futbalová asociácia päť finalistov, z ktorých jeden sa stane nástupcom Kwesiho Appiaha.

slovakia

left justify in out

Podľa Soccerway.com sa do užšieho výberu dostali Holanďan Patrick Kluivert, Izraelčan Avram Grant, Španiel Juan Ignacio Martínez Jiménez, Švajčiar Michel Pont a Talian Marco Tardelli. Sitom neprešiel napríklad Srb Milovan Rajevač, ktorý s "čiernymi hviezdami" postúpil do štvrťfinále majstrovstiev sveta 2010 v JAR.

 

Vedenie asociácie odvolalo Appiaha po dvoch zápasoch kvalifikácie o postup na Africký pohár národov 2015. Dôvodom bola neuspokojivá hra mužstva. Ghana remizovala s Ugandou 1:1 a vyhrala po nepresvedčivom výkone 3:2 nad Togom. Appiah bol trénerom Ghany od roku 2012 a s mužstvom postúpil na svetový šampionát do Brazílie 2014. Tam však tím skončil už v skupinovej fáze, tréner mal navyše konflikt s Kevinom-Princeom Boatengom a Sulleyom Muntarim. Appiah mal zmluvu ešte na dva roky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies