Get Lucky na BMI London Awards menovali Skladbou roka

NETKY.SK • 14 Október 2014, 18:39 • 2 min
Get Lucky na BMI London Awards menovali Skladbou roka

LONDÝN - Skladbou roka v amerických rádiách sa stal hit Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk a amerického speváka Pharrella Williamsa.

slovakia

left justify in out

Počas udeľovania BMI London Awards, ktoré sa konalo v pondelok 13. októbra v Londýne, ocenili jej autora Nilea Rodgersa. Americký producent a hudobník získal za obľúbenú pieseň ocenenie Skladba roka, známe tiež ako The Robert S. Musel Award.

 

 

Cenu BMI Icon za prínos do hudby tento rok získal britský textár a skladateľ Tim Rice. Švédskemu dídžejovi Aviciimu za hit Wake Me Up udelili ocenenie Dance Award. Britská speváčka Ellie Goulding v kategórii Pop Award triumfovala najviac, a to za autorstvo skladieb Anything Could Happen, Burn a I Need Your Love. 

 

Anglický hudobník Sting v pondelok získal ocenenie BMI Million-Air Award za to, že jeho skladba Every Breath You Take, ktorú napísal pre formáciu The Police, odznela v amerických rádiách už viac ako 12 miliónov ráz. O milión hraní menej dosiahla skladba Brown Eyed Girl speváka Van Morrisona, ktorého ocenili aj za pieseň Have I Told You Lately. Tú do vysielania amerických rádií od vydania zaradili viac ako päť miliónov ráz. 

 

BMI London Awards usporadúva organizácia chrániaca majetkové práva autorov a vydavateľov hudobných diel v USA Broadcast Music Incorporated (BMI). Ceny udeľujú európskym a karibským skladateľom, producentom a vydavateľom, ktorých skladby sa najčastejšie objavili vo vysielaní amerických rozhlasových a televíznych staníc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies