George Soros daroval svojej rodnej vlasti nemalú finančnú čiastku

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 10:47 • 2 min
George Soros daroval svojej rodnej vlasti nemalú finančnú čiastku

Americký miliardár, ktorého korene siahajú do Maďarska sa chce pokúsiť pomôcť tejto Európskej krajine v boji s koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americký filantrop

Nadácia "Open Society Foundations," ktorú sám miliardár aj založil, je najväčším súkromným sponzorom pre nezávislé skupiny sveta. Podmienka ale musí byť, aby bojovali a snažili sa presadzovať demokraciu, spravodlivosť a dodržiavanie ľudských práv. Soros túto nadáciu založil v roku 1984 v Maďarsku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa George Soros (@georgesoros),

 

V dnešnej dobe sa už podieľa na financovaní projektov v 120-tich krajinách sveta a ročne poskytuje tisíce grantov.

 

Svet bojuje proti nákaze

George Soros sa sám vyjadril, že "táto epidémia nepozná hranice. Koronavírus ohrozuje nielen Maďarsko, ale každú krajinu sveta. Rizikoví sú najmä starší ľudia a tí, ktorí prišli o prácu." Budapešť (hlavné mesto Maďarska) sa navyše nachádza v situácii, akej ešte nikdy nečelilo. "Vláda musí zabezpečovať a chrániť celý štát, ale s obmedzeným rozpočtom," tvrdí Soros. Celé vyjadrenie ponúkame nižšie.

 

 

Spomienky na ťažké chvíle

Narodil sa v Budapešti len chvíľu po tom, ako svet dobojoval proti španielskej chrípke. Spomína, že svet sa zrazu dostal do globálnej recesie. Epidémia zabila tisíce Maďarov. "Prežil som druhú svetovú vojnu aj roky terorizmu po nej. Pamätám si aký bol život v Budapešti v tomto období ťažký."

 

img

 

Rodná vlasť

S Budapešťou ho ešte aj teraz spájajú citové väzby a preto maďarský miliardár neváhal prostredníctvom svojej nadácie darovať krajine sumu 1 milión eur, aby mohla bojovať efektívnejšie proti šíreniu koronavírusu. Soros sa tak rozhodol aj napriek tomu, že ho terajšia vláda vedená stranou Fidesz (predseda Viktor Orbán) obviňuje z podpory migrácie a liberalizmu. Britský denník The Guardian dokonca uviedol, že "Soros sa stáva v Maďarsku terčom antisemitských narážok."

 

img

 

Plánovaný projekt

V januári tohto roku sa Soros vyjadril, ze by sa chcel pokúsiť vytvoriť sieť vysokoškolského vzdelávania, na ktorého vznik a fungovanie vynaloží sumu 1 miliardy USD. Cieľom by bolo vyškoliť, alebo teda pripraviť študentov na globálne výzvy, ktoré čakajú svet v najbližšom období. Inštitućia má pôsobiť pod názvom "Open Society University Network" (Otvorena spoločnosť univerzitného prepojenia), a jej cieľom bude spojiť pedagógov a študentov z rôznych akademických odborov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies