Generál chodil domov na vojenskom lietadle: Cesta štát stála až 16-tisíc eur

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 11:23 • 2 min
Generál chodil domov na vojenskom lietadle: Cesta štát stála až 16-tisíc eur

Francúzsky generál lietam na víkendy do svojej rezidencie v Provance štátnym vojenským lietadlom.

slovakia

left justify in out

Richard Reboul, generál francúzskeho letectva sa postaral o poriadny škandál. Na verejnosť sa dostala informácia, že využíval štátne vojenské lietadlá na súkromne účely. Ľahkým bojovým lietadlom si krátil cestu na víkendy za rodinou.

 

Zistilo sa, že bývalý bojový pilot si lietadlo od minuloročného septembra požičal približne desaťkrát. Následne sa ním presúval zo základne v Bordeaux do svojej rezidencie v Provance. Táto cesta by autom zabrala približne päť až šesť hodín. Bežným komerčným letom by trvala hodinu.

 

Francúzske ministerstvo obrany sa vyjadrilo, že dostalo informácie o „neštandardnom využití zdrojov letectva vysokopostaveným dôstojníkom“ a zahájilo vyšetrovanie.  

 

Okrem toho sa však má riešiť aj podozrenie, že si Reboul minulý týždeň na tento istý účel požičal šesťmiestne lietadlo aj s pilotom a kopilotom.

 

Podľa predbežných odhadov vyšla jedna Reboulova cesta štátnu pokladnicu na 14 až 16-tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies