Galád verí, že SR "21" bude po dueli s Holandskom na 1. mieste

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:14 • 2 min
Galád verí, že SR "21" bude po dueli s Holandskom na 1. mieste

BRATISLAVA - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká vo štvrtok 14. novembra od 20.15 h v Senci kvalifikačný zápas 3. skupiny proti rovesníkom z Holandska. Obidve krajiny majú na konte po deväť bodov, favorizovaní Holanďania navyše stretnutie k dobru.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci sa budú chcieť Holanďanom revanšovať za vlaňajší domáci neúspešný duel baráže o postup na ME 2013 do Izraela, v ktorom prehrali 0:2. "Rozdiel je v tom, že vtedy sa hralo play-off a bojovali sme o postup medzi osem najlepších tímov Európy. Teraz hráme v skupine. Máme pred sebou ešte štyri náročné zápasy, ale verím, že po vzájomnom stretnutí s Holandskom budeme na prvom mieste. Holanďania sú jasným favoritom zápasu, ale my máme svoje ciele a verím, že ich zrealizujeme našou hrou," povedal Galád pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ). 

Tréner mládežníckeho výberu SR Ivan Galád privítal na nedeľňajšom zraze 12 hráčov do poľa a jedného brankára. Netrénoval len obranca Zlatých Moraviec Michal Pintér, ktorý si doliečuje ľahké zranenie. Postupne prichádzali ďalší hráči. 

V nominácii slovenskej "dvadsaťjednotky" chýba útočník anglického treťoligového Wallsalu Milan Lalkovič. "Sledujeme hráčov, ich výkonnosť a koľko hrajú. Práve on odohral v poslednom období málo zápasov v klube v tretej anglickej lige a dali sme prednosť futbalistom, ktorí nastupujú pravidelne," vysvetlil Galád a objasnil aj zámenu Alberta Rusnáka ml. za zraneného Martina Bukatu: "Chvíľu sme uvažovali o Jankovi Dzúrikovi, ale ten je tiež zranený. Príležitosť tak dostal Albert Rusnák. Som rád, že je medzi nami. Rozprával nám, v akom prostredí sa nachádza v Manchesteri City, s akými hráčmi sa stretáva. Je to mimoriadne talentovaný hráč. Je na ňom, aby nás počas štyroch dní presvedčil o tom, že patrí na ihrisko." 

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na kvalifikačné súboje ME 2015 doma s Holandskom (14. 11. v Senci o 20.15 h SEČ) a v Gruzínsku (18. 11. v Gori o 12.00 h SEČ): 

Brankári: Patrik LeGiang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Wigan Athletic/Angl.) 
Obrancovia: Dionatan Teixeira (FK Dukla Banská Bystrica), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Lukáš Pauschek (Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava) 
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Ivan Schranz (Spartak Trnava), Ondrej Duda (MFK Košice), Jakub Paur, Michal Škvarka, Jaroslav Mihálik (všetci MŠK Žilina), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo/ČR), Albert Rusnák ml. (Manchester City/Angl.) 
Útočníci: Jakub Vojtuš (SC Olhanense/Portug.), Matúš Marcin (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Szabo (ViOn Zlaté Moravce), Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok) 

Náhradníci: 
Brankári: Patrik Hipp (MFK Vrbové), Matej Strapák (Spartak Trnava) 
Obranca: Dávid Hudák (FK DAC 1904 Dunajská Streda) 
Stredopoliari: 
Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová), Ján Dzúrik (Partizán Bardejov) 
Útočníci: Milan Lalkovič (FC Walsall/Angl.), Filip Oršula (MSV Duisburg/Nem.) 

Realizačný tím: 
hlavný tréner: Ivan Galád 
asistent: Norbert Hrnčár 
tréner brankárov: Stanislav Seman 
tím manažér: Marek Mintál 
lekár: Peter Kišška 
fyzioterapeut: Pavol Purdek 
masér: Juraj Hervartovský 
masér/kustód: Štefan Balla 
technický vedúci: Dávid Vailing 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies