Gáborík opäť skóroval, v tabuľke strelcov poskočil na tretie miesto

NETKY.SK • 5 Marec 2012, 13:24 • 2 min
Gáborík opäť skóroval, v tabuľke strelcov poskočil na tretie miesto

Gáborík opäť skóroval, v tabuľke strelcov poskočil na tretie miesto

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Gáborík prispel v noci na pondelok jedným gólom k triumfu New Yorku Rangers nad Bostonom 4:3 v zápase zámorskej NHL. Útočník "jazdcov" zaznamenal už svoj 32. presný zásah v sezóne a v poradí strelcov mu patrí spoločne s Philom Kesselom tretie miesto. Po zápase Gáboríka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.
      V tíme hostí odohral vyše 24 minút obranca Zdeno Chára, kapitán "medveďov" si však do štatistík pripísal len dve trestné minúty. Zverenci Johna Tortorellu sa vďaka víťazstvu vyšvihli na prvé miesto v lige, pričom v tabuľke Východnej konferencie majú pred druhým Pittsburghom 10-bodový náskok a Boston stráca už 12 bodov. "Hrali sme tretí zápas za dva a pol dňa. Nie každý môže byť okulahodiaci, toto mužstvo si však v každom prípade zaslúži veľký obdiv za to, ako tvrdo pracuje," citovala kouča Rangers oficiálna stránka profiligy.
      Útočník Marián Hossa v službách Chicaga bodoval v súboji s Detroitom (2:1), keď k tretiemu víťazstvu "jastrabov" v rade pomohol jednou asistenciou. Svoj bodový zisk v prebiehajúcom ročníku tak rozšíril na číslo 64 a v tabuľke produktivity sa dotiahol na deviateho Daniela Sedina. Hostia nastúpili bez svojho kapitána Jonathana Toewsa a obrancov Niklasa Hjalmarssona a Stevea Montadora, "červeným krídlam" pre zranenie taktiež chýbal kapitán Nicklas Lidström a hviezdny center Pavel Dacjuk. "Medzi našimi tímami panuje veľká rivalita. Obom chýbali veľkí hráči, no bolo fajn vidieť, ako ich zastúpili ďalší," uviedol strelec víťazného gólu Patrick Kane.
      Rovnako ako Hossa zaznamenal jednu asistenciu ďalší útočník Tomáš Kopecký, ktorý prispel k triumfu Floridy nad Ottawou 4:2. Bolo to vôbec prvé domáce víťazstvo "panterov" nad "senátormi" za posledné takmer tri roky. Tréner Floridy Kevin Dineen po stretnutí pochválil práve Kopeckého formáciu, ktorá nastupovala proti elitnému súperovmu útoku na čele s vysoko produktívnym Jasonom Spezzom. "Myslím, že Marcel Goc, Jerred Smithson a Tomáš Kopecký si splnili svoju úlohu. Umlčali najnebezpečnejšiu formáciu Ottawy a ešte aj strelili dôležitý gól, ktorý nás nakopol tým správnym spôsobom," povedal Dineen.
      Jediný gól padol v stretnutí medzi New Yorkom Islanders a New Jersey, pričom z víťazstva sa nakoniec tešil obranca "ostrovanov" Milan Jurčina. Rovnaký výsledok sa zrodil aj na ľade Washingtonu, kde domáci podľahli Philadelphii. V drese "letcov" chýbal pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela obranca Andrej Meszároš. Jeho absenciu oznámil ešte pred samotným duelom generálny manažér Paul Holmgren s tým, že rovnaké problémy má aj ďalší elitný obranca Kimmo Timonen. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude dvojica pauzovať.
      Až samostatné nájazdy rozhodli o víťazstve Dallasu nad Calgary 3:2 a v poslednom dueli si Colorado poradilo na ľade Minnesoty s tamojšími "divochmi" 2:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies