G20: Pan Ki-mun vyzýva na výraznú pomoc v boji proti ebole

NETKY.SK • 15 November 2014, 09:27 • 2 min
G20: Pan Ki-mun vyzýva na výraznú pomoc v boji proti ebole

BRISBANE - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval dnes na mobilizáciu všetkých potrebných síl nevyhnutných v boji so súčasnou epidémiou vírusového ochorenia ebola.

slovakia

left justify in out

"Musíme zmobilizovať výraznú pomoc," povedal Pan v austrálskom meste Brisbane, kde sa dnes začína summit skupiny G20, združujúcej hospodársky najvyspelejšie krajiny sveta. Citovala ho agentúra DPA. Šéf svetovej organizácie vyzdvihol predovšetkým pomoc finančnú, pomoc týkajúcu sa zásobovania postihnutých oblastí i pomoc samotným pacientom. Všetkým, ktorí ochoreli na tento vírus, musí byť poskytnutá nevyhnutná starostlivosť, zdôraznil Pan.
      

Najvyšší predstaviteľ OSN zároveň konštatoval, že v ebolou postihnutých štátoch západnej Afriky musí byť okrem zdravotníckych služieb a zdravotnej starostlivosti zabezpečená aj politická a ekonomická stabilita. Musí byť podľa neho istota, že keď sa táto epidémia raz skončí, už sa nikdy viac nevráti a nebude opakovať. Ebola nie je len záležitosť zdravotná, ale má vplyv aj na bezpečnosť, stabilitu a hospodársku situáciu dotknutej krajiny, nechal sa počuť Pan Ki-mun.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies