Futbal: FIFA vylúčila Mjanmarsko z kvalifikácie na MS 2018

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:18 • 2 min
Futbal: FIFA vylúčila Mjanmarsko z kvalifikácie na MS 2018

Futbal: FIFA vylúčila Mjanmarsko z kvalifikácie na MS 2018

slovakia

left justify in out

img

Mjanmarská futbalová reprezentácie nesmie štartovať v kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2018. Rozhodlo o tom vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Dôvodom sú násilnosti počas kvalifikačného stretnutia MS 2014 v júli.
      Diváci počas kvalifikačného zápasu medzi Mjanmarskom a Ománom 28. júla hádzali na hraciu plochu kamene a fľaše s vodou, v dôsledku čoho hlavný rozhodca duel predčasne ukončil.
      Omán v tom čase viedol 2:0 a tento výsledok zostal v platnosti. Omán vyhral prvé stretnutie na domácej pôde rovnako 2:0 a postúpil do ďalšieho kola ázijskej kvalifikácie.
      Podľa disciplinárnej komisie FIFA nedokázal Mjanmarský futbalový zväz zabrániť "nevhodnému správaniu fanúšikov" a "je vylúčený z kvalifikácie na MS 2018 v Rusku". Zväz okrem toho dostal pokutu 28.000 dolárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies