Frühauf si nedal si servítku pred ústa, čiernu sériu zhodnotil expresívne

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 13:31 • 2 min
Frühauf si nedal si servítku pred ústa, čiernu sériu zhodnotil expresívne

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenský hokejista Peter Frühauf bol po piatkovom treťom štvrťfinále play off českej extraligy poriadne vytočený.

slovakia

left justify in out

Naštval ho fakt, že Hrádec Králove nezvládol ďalšie predĺženie v dôležitej fáze vyraďovačky za sebou, no neúspešnú historickú štatistiku okomentoval spôsobom sebe vlastným. Expresívne až vulgárne, ale priamo.

 

Mountfield HK prehral v piatok s Mladou Boleslavou 2:3 po nájazdoch a v sérii musí dohnať stratu 1:2 na zápasy. "Človeka štve, že z toho nemá bod. Môžeme hodinu na to nadávať, ďalšiu sa už musíme sústrediť na nasledujúci zápas. A hrať ako o život," uviedol pre isport.cz Frühauf.

 

V mimoriadne dramatickom zápase mal príležitosť aj 33-ročný obranca. V druhej tretine bol blízko ku gólu, jeho delovku však zastavila žŕdka boleslavskej bránky. "Malo to tam padnúť, už sme to videli v bránke, neviem, či to brankár vytlačil ľadvinou alebo čím," krútil hlavou Frühauf. "Mali sme ďalšie príležitosti, ale nezlomilo nás to. Presne takáto nezlomnosť nás musí viesť aj v ďalších zápasoch."

 

Mountfield HK nevie zlomiť dlhú čiernu sériu v predĺžení či nájazdoch. Za tri roky odohral päť zápasov s extra porciou času, ani jeden však nedotiahol do víťazného konca. Frühauf nechodil okolo horúcej kaše a expresívnym spôsobom nahradil slovné spojenie v slušnom znení: "Kašlať na históriu! Nemôžeme premýšľať nad tým, koľkokrát sme prehrali v minulosti. Je to jedno. Kľúčové je, že sme sa predĺženia nezľakli, hrali sme aktívne a mali sme šance. To, o čom sa bavíme, je len štatistický údaj," ozrejmil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies