Frankfurt ako finančné centrum má voči konkurencii silnú nevýhodu

NETKY.SK • 15 Júl 2017, 15:37 • 2 min
Frankfurt ako finančné centrum má voči konkurencii silnú nevýhodu

FRANKFURT - Banky, ktoré sa v dôsledku brexitu rozhodnú presťahovať z Veľkej Británie do Nemecka, by nemali dúfať, že dôjde k zmierneniu prísneho nemeckého zákona o ochrane zamestnancov pred prepustením.

slovakia

left justify in out

„Pravdepodobnosť uskutočnenia takej politickej zmeny sa rovná nule,“ povedal Hans-Peter Löw, znalec nemeckej praxe pracovného práva zo spoločnosti Allen & Overy. Dodal, že sa téma otvárala už viackrát, ale nič sa nestalo.

 

Silné práva zamestnancov, ako je ich rozsiahla ochrana pred prepustením v Nemecku, pokladajú finančné koncerny za prekážku, aby sa sťahovali z Londýna do Frankfurtu nad Mohanom. „V skutočnosti pre banky zo Spojeného kráľovstva je ťažko pochopiteľné, že sa musia zaplatiť milióny, a potom títo zamestnanci, keď ich chce zamestnávateľ prepustiť, 'utiekajú' k pracovnému súdu,“ povedal Löw, ktorý pôsobí viac ako 20 rokov v oblasti pracovného práva.

 

Hesenský minister financií Thomas Schäfer sa rovnako ako bankové združenie BdB vyslovil za zmiernenie ochrany dobre zarábajúcich zamestnancov v záujme toho, aby sa odstránili niektoré nedostatky Frankfurtu v súťaži s inými finančnými metropolami.

 

Skutočnosť, že brexitoví utečenci chcú prejsť do Frankfurtu, nie je vecným dôvodom na to, aby sa ochrana pred prepustením uplatňovala diferencovane. Inými slovami, keby chcel niekto urobiť zásadnú zmenu, muselo by to platiť pre všetky oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies